A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Актуальні новини

Дата: від до Скинути

УРЯД ЗАПУСТИВ ПРОГРАМУ "ДOCTУПHI КРЕДИТИ 5-7-9%" ДЛЯ БІЗНЕСУ

УРЯД ЗАПУСТИВ ПРОГРАМУ "ДOCTУПHI КРЕДИТИ 5-7-9%" ДЛЯ БІЗНЕСУ

   Уряд дав старт Державній програмі «Доступні кредити 5-7-9%», що передбачена для створення i розширення власного мікро- та малого бізнесу під рекордно низький відсоток — 5, 7 a6o 9% на суму до 1,5 млн грн строком до 5 років.

09:31 17.02.2020

Звернення за пенсією «в один дотик» – зручний сучасний сервіс для сучасних пенсіонерів

Звернення за пенсією «в один дотик» – зручний сучасний сервіс для сучасних пенсіонерів

Одними з найбільш важливих  завдань Пенсійного фонду є покращення обслуговування відвідувачів  та мінімізація при оформленні пенсій витрат часу і застосування людського фактору. З огляду на те, що значна частина нинішніх пенсіонерів добре володіє навичками користування комп’ютерними технологіями, Пенсійний фонд України активно розширює спектр дистанційних послуг сучасного формату. Значно заощадити час завдяки відсутності потреби в численних відвідуваннях сервісних центрів дозволив один із нещодавно запроваджених електронних сервісів вебпорталу Пенсійного фонду звернення за пенсією «в один дотик», який уже встиг набути популярності серед громадян. Раніше людині  для  призначення пенсії потрібно було приходити до органів Фонду багато разів, тепер же така необхідність відпала, оскільки і заяву, і скановані копії документів майбутній пенсіонер може подати в електронному вигляді, не виходячи з дому, та скоротити кількість відвідувань сервісного центру до одного – уже після отримання повідомлення щодо прийняття рішення про призначення пенсії для отримання пенсійного посвідчення. Нова модель звернення за призначенням пенсії доступна для власників електронного кваліфікованого (цифрового) підпису, виданого будь-яким з акредитованих центрів сертифікації ключів. Отож для подання звернення за призначенням пенсії в електронному форматі потрібно: – увійти на вебпортал Пенсійного фонду (https://portal.pfu.gov.ua) за допомогою електронного кваліфікованого підпису; – в меню «Всі послуги» обрати функцію «Заява на призначення пенсії»; – заповнити бланк заяви поданого зразка; – завантажити скановані копії необхідних для призначення пенсії документів (перелік яких поданий на вебпорталі); – підписати заяву електронним кваліфікованим підписом та надіслати до органу Пенсійного фонду. Автоматизована система визначає найбільш вигідні для нарахування пенсії умови, за результатами опрацювання заяви в Особистому кабінеті відображатиметься інформація щодо стану обробки документів. Після прийняття рішення про призначення пенсії заявник отримує запрошення до сервісного центру для отримання пенсійного посвідчення. Сервіс призначення пенсії «в один дотик» створений з метою спрощення  взаємодії громадян з органами влади і державними службами у вирішенні тих чи інших питань, заощадження часових, матеріальних та просторових витрат, в рамках виконання програми «Держава у смартфоні», яка передбачає поступове переведення всієї паперової документації в електронну площину. Розвиток сучасних технологій, проникаючи в усі сфери життєдіяльності суспільства,  виводить процеси отримання інформації та послуг на рівень більш високої якості й комфорту.   Пресслужба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області

12:07 12.02.2020

За яких умов ФОП можуть бути платниками ЄП першої – третьої групи?

За яких умов ФОП можуть бути платниками ЄП першої – третьої групи?

Відповідно до п.п. 1 п. 291.4 ст. 291 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) до платників єдиного податку, які відносяться до першої групи, належать фізичні особи – підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 300000 гривень.

09:07 12.02.2020

Пенсійники Буковини активно закликають краян офіційно урегульовувати трудові відносини

Пенсійники Буковини активно закликають краян офіційно урегульовувати трудові відносини

Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області докладає чимало зусиль, щоб донести до свідомості громадян розуміння всіх масштабів негативних наслідків тіньової зайнятості й важливості легального оформлення трудових відносин для отримання соціального та пенсійного забезпечення. З огляду на актуальність проблеми та на виконання доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука пенсійники Буковини спільно з працівниками Управління Держпраці, Головного управління Державної податкової служби у Чернівецькій області, центру зайнятості, представниками органів влади й місцевого самоврядування провели широкомасштабну роз’яснювальну кампанію щодо неприпустимості роботи без оформлення трудових відносин. У складі робочих груп фахівці пенсійної служби відвідали понад тисячу місць провадження діяльності суб’єктами господарювання, поспілкувалися з майже двома  тисячами працівників. Розповідаючи про негативні наслідки тіньових трудових відносин і зарплат «у конвертах», акцентували увагу представників підприємницької сфери діяльності на тому, що тільки повна зайнятість, гідний рівень оплати праці й своєчасна сплата внесків здатні забезпечити соціальну захищеність сьогодні й гідні пенсії в майбутньому. В ході бесід з підприємцями, їхніми працівниками та відвідувачами пенсійники роздали буклети з роз’ясненнями переваг офіційного працевлаштування й залежності зарахування страхового стажу від сплати єдиного соціального внеску, а також листівки зі зверненнями до роботодавців щодо необхідності дотримання вимог трудового законодавства і до працівників із закликом офіційно оформляти трудові відносини. Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області вкотре наполегливо закликає мешканців краю дбати про нинішній добробут та гідні пенсійні перспективи, високо оцінюючи свою працю та вимагаючи від працедавців легального оформлення трудових відносин через укладання трудових договорів. Не позбавляйте себе гарантованих державою прав і гідного пенсійного майбутнього!   Пресслужба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області

09:04 12.02.2020

Деклараційна кампанія 2020: на що треба звернути увагу буковинцям?

Деклараційна кампанія 2020: на що треба звернути увагу буковинцям?

З 1 січня розпочалася кампанія декларування доходів за 2019 рік. Громадяни, котрі у 2019 році отримали доходи, з яких не сплачено податок на доходи фізичних осіб, зобов’язані  заповнити і подати до 1 травня 2020 року річну податкову декларацію про майно та доходи. Декларації подаються до ЦОПів територіальних управлінь ГУ ДПС за місцем своєї реєстрації.

10:43 11.02.2020

Пільговий період для жінок закінчується цього року

Пільговий період для жінок закінчується цього року

Тим, кому 2020 року виповниться 60 років: і чоловікам, і жінкам, – для отримання пенсії за віком необхідно мати не менше, ніж 27 років стажу В Україні триває пенсійна реформа, що припускає поступове збільшення стажу, необхідного для призначення пенсії за віком, і пенсійного віку для жінок. Вони збільшуються, починаючи з 2018 р, і так триватиме до 2028-го. Це передбачено Законом «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування». Які вимоги для виходу на пенсію, розбирався наш кореспондент.

13:47 10.02.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора