A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Служба зайнятості розпочинає прийом документів від роботодавців для виплати одноразової матеріальної допомоги найманим працівникам

Дата: 15.12.2020 21:58
Кількість переглядів: 725

Уряд ухвалив рішення про виплату одноразової матеріальної допомоги роботодавцям, які можуть втратити дохід через карантин.

Отримати одноразову матеріальну допомогу можуть юридичні особи (роботодавці), які використовують працю найманих працівників та  основний вид економічної діяльності таких роботодавців не входить до Переліку видів економічної діяльності щодо яких здійснюються обмежувальні протиепідемічні заходи, визначеного Кабінетом Міністрів України. 

  • Таку допомогу можуть отримати роботодавці, які вимушено скоротили або можуть скоротити передбачену законодавством тривалість робочого часу працівників, у тому числі через простій, після запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів. Одноразова матеріальна допомога виплачується найманому працівникові, який на момент її отримання перебуває у трудових відносинах із суб’єктом господарювання, що подав відомості про такого працівника, - зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Розмір допомоги визначається пропорційно робочому часу працівника, який скорочено або заплановано скоротити, у тому числі через простій, та не може перевищувати 8 тис. гривень на одного працівника.

У грудні 2020 року бюджетні кошти спрямовуються для виплати одноразової матеріальної допомоги суб’єктам господарювання, діяльність яких буде тимчасово зупинена у період обмежувальних протиепідемічних заходів. Пакет документів можна подати до центру зайнятості до 21 грудня 2020 року включно.

Документи можна подати через Єдиний державний веб-портал електронних послуг з використанням кваліфікованого електронного підпису,  у центрі зайнятості особисто або надіслати скановані копії на електронну адресу центру.

Перелік необхідних документів:

  1. заява за формою згідно з додатком 1 Порядку;
  2. копія наказу про скорочення чи можливе скорочення тривалості робочого часу;

копія відомостей про найманих працівників за формою згідно з Додатком 2 до Порядку.

 

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ЗАЙНЯТОСТІ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора