A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Актуальні новини

Дата: від до Скинути

Відбулася чергова сесія Вашковецької сільської ради

Відбулася чергова сесія Вашковецької сільської ради

6 лютого 2020 року відбулася чергова сесія Вашковецької сільської ради. На пленарному засіданні сесії депутатами розглядались питання про виконання сільського бюджету за 2019 рік, фінансування установ комунальної власності громади (школи, дитячі садочки, будинки культури тощо), встановлення розміру батьківської плати у ДНЗ с.Вашківці та с.Шишківці на 2020 рік, земельні питання, тощо. Одними із основних питань порядку денного, які розглядалися було уточнення змін до бюджету на 2020 рік, виділення коштів на галузь медицини, затвердження переліку проектів, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів субвенції з державного бюджету на підтримку розвитку об’єднаних територіальних громад у 2020 році. Зокрема, було виділено кошти: для придбання санітарного автомобіля для амбулаторії загальної практики сімейної медицини с.Вашківці у розмірі 500 тис грн., для придбання телемедичного обладнання - 110 тис. грн., 23.7 тис. грн. для отримання ліцензії на стоматологічні послуги та 200 тис. грн. на капітальний ремонт внутрішніх приміщень амбулаторії загальної практики сімейної медицини у с.Вашківці. Окрім того, прийнято рішення про виділення коштів на капітальні ремонти приміщень харчоблоків загальноосвітніх шкіл с.Вашківці та с.Шишківці та харчоблоків дошкільних дитячих установ. Обговорювалося також питання продовження капітального ремонту будівлі II корпусу ДНЗ «Веселі каруселі» с.Вашківці та завершення опоряджувальних робіт біля Будинку культури с.Шишківці. Депутати прийняли також ряд інших важливих рішень для організації життєдіяльності громади.

12:33 08.02.2020

ЗМІНИ У ЗАКОНОДАВСТВІ ПРО ПРАЦЮ: ВАРТО ЗНАТИ

ЗМІНИ У ЗАКОНОДАВСТВІ ПРО ПРАЦЮ: ВАРТО ЗНАТИ

ПРАВОВА АБЕТКА.  Новини щодо регулювання різного кола питань, що стосуються ведення підприємницької діяльності, приходять практично щодня. 1 з 2 лютого 2020року маємо ст. 265 КЗпП, яка регламентує відповідальність за порушення трудового законодавства, у новій редакції.

12:09 05.02.2020

Легальні трудові відносини – гарантія соціального захисту сьогодні та гідних пенсійних виплат в майбутньому

Легальні трудові відносини – гарантія соціального захисту сьогодні та гідних пенсійних виплат в майбутньому

Найбільшими проблемами сфери трудових відносин є тіньова зайнятість та приховані «в конвертах» заробітки, що позбавляють працівників належних соціальних виплат і гідних пенсійних перспектив. Несумлінні роботодавці, керуючись особистим матеріальним інтересом, вдаються до застосування різноманітних схем мінімізації робочого часу й виплачують працівникам дві заробітні плати: офіційну, яка у більшості випадків є меншою або на рівні встановленого законодавством мінімуму, і неофіційну – «в конверті». Прагнучи уникнути чи мінімізувати обов’язкові платежі до бюджету, такі керівники позбавляють підлеглих гарантованого державою соціального захисту у вигляді оплачуваних відпусток, періодів тимчасової непрацездатності тощо.

10:45 31.01.2020

Відбувся семінар "Дотримання законодавства про працю - 2020"

Відбувся семінар "Дотримання законодавства про працю - 2020"

Сьогодні, 30 січня, відбувся семінар "Дотримання законодавства про працю - 2020". Виконавчий директор Агенції розвитку громад Буковини, Неля Малько, розповіла всім присутнім про останні зміни до законодавства щодо діяльності фізичних осіб - підприємців. Багато хто із відвідувачів семінару ставили запитання, які турбують всіх та отримали вичерпні відповіді.

20:08 30.01.2020

Відбудеться семінар "Дотримання законодавства про працю - 2020"

Відбудеться семінар "Дотримання законодавства про працю - 2020"

Враховуючи численні зміни нормативно-правового поля, яке регламентує діяльність фізичних осіб-підприємців, запрошуємо на тематичний семінар, де ви матимете змогу отримати відповіді на запитання щодо перевірок з питань дотримання трудового законодавства та послуг служби зайнятості; розмірів податків на 2020 рік; роботи з готівковими коштами; застосування РРО; змін у банківському обслуговуванні; проведення перевірок контролюючими органами тощо; зокрема, щодо доручення Прем’єр-міністра  України щодо проведення роз’яснювальної роботи з суб’єктами господарювання з питань оформлення трудових відносин та подальших перевірок з накладенням штрафних санкцій.

14:48 29.01.2020

Своєчасна виплата пенсій - на постійному контролі пенсійної служби краю

Своєчасна виплата пенсій - на постійному контролі пенсійної служби краю

   Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області постійно опікується тим, як проводиться виплата пенсій буковинським пенсіонерам. В полі зору пенсійної служби перебуває своєчасність і повнота пенсійних виплат.

14:34 22.01.2020

ЗА ДОСТАВКУ ГАЗУ - БУДЕ ОКРЕМА ПЛАТІЖКА. ГАЗ – ОКРЕМО, ДОСТАВКА – ОКРЕМО!

ЗА ДОСТАВКУ ГАЗУ - БУДЕ ОКРЕМА ПЛАТІЖКА. ГАЗ – ОКРЕМО, ДОСТАВКА – ОКРЕМО!

Згідно рішення НКРЕКП, з січня 2020 року споживачі газу будуть по новому оплачувати за доставку газу. Відповідно до змін, які держрегулятор вніс в Типовий договір на розподіл газу та Кодекс ГРМ, тепер доставка газу вилучена із рахунків за газ. Тому всі споживачі отримають окремі рахунки: один за газ, другий – за його доставку. Розділення платіжок відбудеться для споживачів всієї країни.   Як розраховується вартість доставки?

10:25 22.01.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора