A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Якщо паспорт ще не отриманий, але вже висвітився в «Дії»…

Дата: 04.01.2024 15:30
Кількість переглядів: 348

Фото без опису

 

 

На «Гарячу лінію» УДМС у Чернівецькій області нерідко надходять запитання щодо персоналізації паспорта громадянина України у вигляді ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Дозвонювачі також запитують – чи дійсні паспорти, які після друку та присвоєння номера документа з’являються у мобільному застосунку «Дія».

Повідомляємо, що персоналізацію паспортного документа здійснює Поліграфічний комбінат "Україна" після успішного завершення працівниками міграційної служби перевірок згідно наданої заявником інформації. Коли паспорту присвоєний номер і він надрукований, інформація про нього одразу може з’явитися у мобільному застосунку «Дія». Та це лише означає, що документ надрукований й технологічний ланцюжок від дати подання заяви на оформлення паспорта до моменту його отримання ще не завершений.

Забрати готовий паспорт можна тільки після появи статусу: «Документ доставлений до підрозділу Міграційної служби /дата/ та може бути отриманий заявником» на сервісі «Перевірка стану оформлення документів», доступному за посиланням: https://dmsu.gov.ua/services/docstate.html. Коли до органу ДМС надходить готовий паспорт, працівники міграційної служби виставляють позначку про його прибуття, після чого сервіс видає відповідну інформацію запитувачу.

Слід мати на увазі, що поки власник паспорта або його законний представник не отримають готовий документ у підрозділі міграційної служби, він вважається недійсним і вчинення будь-яких дій за допомогою електронної версії паспорта у мобільному застосунку «Дія» є незаконним.

Управління ДМС у Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора