A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Торгівля через Інтернет: Податківці Буковини виявили 8 порушників, які здійснювали торгівлю без державної реєстрації та застосування РРО/ПРРО

Дата: 21.12.2023 15:36
Кількість переглядів: 80

 

Фото без опису

 

 

 

Працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернівецькій області систематично проводяться заходи щодо контролю за дотримання суб’єктами господарювання норм законодавства під час здійснення торгівлі у мережі Інтернет.

Так, з початку грудня 2024 року податківцями було проведено 8 фактичних перевірок щодо торгівлі через інтернет-магазини. Під час яких встановлено численні порушення у платників, які торгували через інтернет-мережу товарами для дому, дитячим та жіночим одягом, косметикою. Відтак, 3 фізичні особи здійснювали торгівлю без державної реєстрації та 5 платників без застосування РРО/ПРРО та видачі розрахункових документів. 

За результатами вжитих заходів на платників податків складено протоколи про адміністративне правопорушення згідно статті 164 КПуАП щодо провадження господарської діяльності без державної реєстрації, яка передбачає накладання штрафу від 1000 до 2000 нмдг. 

До суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію товарів без застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій застосовано фінансові санкції відповідно до вимог Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій» (із змінами та доповненнями).

У податковій службі Буковини вкотре нагадують громадянам про необхідність реєстрації суб’єктами господарювання у випадку здійснення системної господарської діяльності з продажу товарів (надання послуг).

Також зазначають, що при продажу товарів через інтернет-магазини необхідно  застосувати РРО/ПРРО та видавати відповідні розрахункові документи покупцям.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора