A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

ДО УВАГИ ГРОМАДЯН!

Дата: 18.11.2023 14:51
Кількість переглядів: 57

Фото без опису

 

 

Відповідно до Закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі від 05.02.2021 р.” №1217-IX, в Україні триває перехід до ведення обліку трудової діяльності в електронній формі.

Для переведення трудових книжок в електронний формат визначено 5-річний термін (до 10 червня 2026 року), значна частина якого вже спливла. Отож працівникам і роботодавцям, які ще не подали трудових книжок на оцифрування, варто зробити це найближчим часом.

Відповідно до п.4 Порядку подання відомостей про трудову діяльність працівника, фізичної особи – підприємця, фізичної особи, яка забезпечує себе роботою самостійно, в електронній формі, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 12.03.2021 № 11-1 відомості про трудову діяльність працівника подаються до територіального органу Пенсійного фонду України:

– працівником особисто

або

– працівником, страхувальником або представником страхувальника, якому керівником страхувальника делеговані відповідні повноваження через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України в електронній формі з обов’язковим накладанням електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.

Наразі Пенсійним фондом України доопрацьоване програмне забезпечення в частині подання застрахованою особою звернення щодо оцифрування паперової трудової книжки у сервісному центрі Пенсійного фонду України з можливістю додавання сканкопій документів про стаж застрахованої особи.

Отож сервісні центри Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області готові до обслуговування громадян, які звертатимуться щодо оцифрування паперової трудової книжки та інших документів про стаж (диплом, атестат, військовий квиток, свідоцтво про народження та ін.)

Звертаємо увагу громадян на те, що пенсійним законодавством передбачена зручна можливість призначення пенсії за віком в автоматичному режимі. Скористатися нею можна за наявності в реєстрі застрахованих осіб Пенсійного фонду України повної інформації про набутий особою страховий стаж, документальним підтвердженням чого є електронна трудова книжка.

.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора