A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Головне управління ДПС у Чернівецькій області інформує

Дата: 12.07.2023 11:30
Кількість переглядів: 505

Фото без опису

 

 

Постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2020 № 1330 затверджено Порядок надання контролюючим органам в електронному вигляді інформації щодо ставок та податкових пільг із сплати місцевих податків та/або зборів.

Рішення про встановлення ставок щодо сплати місцевих податків та зборів а також податкових пільг зі сплати місцевих податків і зборів, які будуть застосовуватись у слідуючому 2024 році необхідно прийняти до 15 липня 2023 року.

Згідно з Порядком сільські, селищні, міські ради та ради об’єднаних територіальних громад, створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, надсилають у десятиденний строк з дня прийняття рішень, але не пізніше 25 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосування встановлених місцевих податків та зборів та податкових пільг із сплати таких податків та зборів.

Інформація щодо ставок та податкових пільг із сплати місцевих податків та зборів надається за затвердженими формами. Електронні форми додатків розміщенні на офіційному веб-порталі ДПС у розділі Законодавство/Податкове законодавство/Постанови Кабінету Міністрів України/Постанова КМ України від 28.12.2020 №1330 “Про затвердження Порядку та форм надання контролюючим органам в електронному вигляді інформації щодо ставок та податкових пільг із сплати місцевих податків та/або зборів”.

Детальніше за посиланням :

https://www.tax.gov.ua./zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/postanovi-kabinetu-ministr/75096.html

З 01 липня при сплаті бюджетних платежів та єдиного внеску використовується виключно структурований формат реквізиту «Призначення платежу»

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області нагадують, що з метою мінімізації кількості обов’язкових полів реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції та спрощення процедури заповнення платниками платіжної інструкції, Міністерством фінансів України затверджено наказ від 22.03.2023 №148 «Про затвердження Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 28 березня 2023 року за №528/39584 (далі – Наказ №148), який набрав чинності з 01 квітня 2023 року.

Наказом №148 передбачено, що з 01 липня 2023 року, платники під час сплати податків, зборів, платежів, єдиного внеску використовують виключно структурований формат реквізиту «Призначення платежу», який передбачає заповнення тільки двох обов’язкових полів встановленого формату, а саме «Код виду сплати» та «Додаткова інформація запису».

Зазначене не стосується платників єдиного рахунку.

Під час заповнення поля «Код виду сплати» платник заповнює код виду сплати, визначений Переліком кодів видів сплати. У полі  «Додаткова інформація запису» платник може вказати прізвище, ім’я по батькові та ідентифікаційний код.

Приклади заповнення реквізиту «Призначення платежу»

Напрям сплати                       Реквізит    «Призначення платежу»  
Код виду сплати    Додаткова інформація запису
єдиний податок

 

за І квартал 2023 року

       101 єдиний податок за І квартал 2023 року; 2356741356; Петренко Іван Іванович

 

Упродовж півріччя місцеві бюджети отримали понад 3,0 мільярди гривень податкових платежів

За перше півріччя поточного року до місцевих бюджетів Чернівецької області направлено 3034,2 млн грн. податків. В порівнянні з минулим роком надходження збільшились на 713,2млн. грн. Сума отриманих громадами податкових надходжень на 285,9  млн грн. перевищують заплановані показники. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак.

Місцеві бюджети це визначальна ланка місцевих фінансів, що сформовані для виконання повноважень органів місцевого самоврядування. Лідерами надходжень до місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок та плата за землю.

Податку на доходи фізичних осіб до місцевих бюджетів направлено 2218,2 млн грн., у порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшилися на 525,1 млн грн.

Від суб’єктів малого і середнього підприємництва надійшло майже 371,4 млн грн. єдиного податку у порівнянні з півріччям минулого року надходження збільшились на 68,7 млн грн. Податкові надходження від плати за землю склали 229,5 млн грн. це на 61,4 млн грн. більше ніж за січень – червень 2022 року.

Крім того місцеві бюджети поповнюються за рахунок податку на нерухоме майно, відмінне від землі надходження склали 77,3 млн грн., акцизного збору з роздрібного продажу підакцизних товарів громади отримали 55,2 млн грн., за користування лісом, надрами й водою – 16,7 млн грн., податку на прибуток – 33,6 млн грн., за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним місцеві бюджети отримали 7,8 млн грн.

 

Щиро дякуємо за співпрацю!

Головне управління ДПС у Чернівецькій області

Відповідальна за контакти зі ЗМІ та громадськістю:

завідувач сектору комунікацій Коцим’юк Марія Михайлівна (т./ф.): (0372) 54-55-76

e-mail: cv.official@tax.gov.ua (для публічних запитів);

e-mail: bukdpa@ukr.net (для листування зі ЗМІ)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора