A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

До Чернівецької обласної служби зайнятості 94 особи подали заяви на отримання ваучера на навчання

Дата: 29.04.2023 14:02
Кількість переглядів: 339

 

Для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці окремих категорій громадян можливе навчання за ваучерами, які надаються за затвердженим Мінекономіки переліком професій та спеціальностей. До Чернівецької обласної служби зайнятості 94 особи подали заяви на отримання ваучера на навчання.

Вже 71 особа отримала ваучер, з яких 23 на перепідготовку за професіями: «Кухар», «Плодоовочівник», «Столяр будівельний», «Тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва», «Швачка» та 48 осіб отримали ваучер на підвищення кваліфікації за спеціальностями: «Харчові технології», «Геодезія та землеустрій», «Медсестринство», «Готельно-ресторанна справа». Ваучери отримали громадяни старше 45 років, страховий стаж яких становить понад 15 років.

  • Ваучер дає людині право безоплатно пройти навчання у закладах освіти чи у роботодавця. Його вартість не може перевищувати 10-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (зараз – це майже 27 тис. грн). Якщо вартість навчання перевищує цю суму, то роботодавець або людина доплачує навчання самостійно. Ваучер видається одноразово. Його оплата здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, - зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

На підставі ваучера здійснюються перепідготовка за робітничою професією; підготовка за спеціальністю для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра або магістра, здобутих за іншою спеціальністю; підготовка на наступному рівні освіти; спеціалізація та підвищення кваліфікації за професіями і спеціальностями.

Право на одноразове отримання ваучера, мають окремі категорії громадян. Якщо виникають питання вам допоможуть у Telegram-каналі онлайн-підтримки https://t.me/+Ywd0Jm4NytkzNDcy та нададуть фахову відповідь за телефоном 0372522137.

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи  

Чернівецького обласного центру зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора