A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Податківці закликають діючих підприємців сплачувати єдиний соціальний внесок

Дата: 29.03.2023 12:01
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

 

Заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк поінформував громадськість, що платники Буковини на початок березня 2023 року заборгували єдиного соціального внеску понад 249,1 мільйон гривень.

Микола Васильович зазначив, уся система пенсійних виплат тримається на сплаті єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування мільйонів українців, і хоч під час військового стану деякі категорії фізичних осіб – підприємців мають право не сплачувати ЄСВ з 1 березня 2022 року до припинення або скасування воєнного стану в Україні та протягом дванадцяти місяців після припинення або скасування воєнного стану, закликав тих платників які проводять діяльність сплачувати не менше мінімального розміру ЄСВ — 1474 грн на місяць та погашати борги які виникли ще до початку військової агресії.

Посадовець звертає  увагу на той факт, що у разі прийняття підприємцем рішення про несплату єдиного внеску, страховий стаж для призначення пенсії йому нараховуватися не буде.

А для тих платників які мали заборгованість до 1 березня 2023 року необхідно враховувати, строк давності щодо нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та нарахованої пені з ЄСВ не застосовується і після закінчення воєнного стану прийдеться сплатити всю суму заборгованості.

Інформацію про наявність (відсутність) заборгованості зі сплати ЄСВ  можна отримати через Електронний кабінет або зателефонувавши до управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Чернівецькій області – (0372)545635(0372)546019.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора