A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Податкові перевірки: У 2022 році донараховано понад 24,9 млн грн податків та фінансових санкцій

Дата: 18.01.2023 08:57
Кількість переглядів: 660

 

За інформацією Головного управління ДПС у Чернівецькій області, у січні - грудні 2022 року проведено 960 документальних перевірок, в тому числі 8 планових, 81 позапланова та 871 фактична перевірка.

За результатами податкових перевірок за вказаний період донараховано понад 24,9 млн грн. податків та фінансових санкцій.

Також під час проведення перевірок податкові аудитори зменшили від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток у сумі 15,2 млн. грн., а це не допустить зменшення нарахування податку на прибуток в наступних звітних періодах.

Крім того зменшено суму від’ємного значення різниці між податковим зобов’язаннями та податковим кредитом з ПДВ майже на 4,0 млн грн, заявлену до відшкодування з бюджету на11,8 млн грн.

На період дії воєнного стану дещо змінено норми Податкового кодексу України і проведення документальних перевірок частково обмежено. Тобто дозволено проводити перевірки лише за окремими напрямами та підставами. Левову частину складають - це фактичні перевірки платників, що провадять діяльність у сфері продажу підакцизних товарів.

Першочергово такі перевірки проводяться за скаргами громадян щодо порушення порядку здійснення розрахункових операцій і ведення касових операцій, відмови суб'єктами господарювання у можливості проведення розрахунків за придбані товари (послуги) платіжною карткою, незастосування РРО/ПРРО при здійсненні розрахунків та здійснення господарської діяльності без державної реєстрації.

Також перевіряють наявність ліцензій та дотримання правил виробництва і обігу підакцизних товарів (лікеро-горілчані, тютюнові та паливно- мастильні). Не залишаються поза увагою фактичних перевірок і дотримання працедавцем законодавства про працю, зокрема оформлення трудових відношень з найманими працівниками .

Податківці звертають увагу на План-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2023 рік який розміщено за посиланням: https://tax.gov.ua/diyalnist-/plani-ta-zviti-roboti-/642254.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора