A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Акцизний податок з роздрібного продажу: проведення розрахункових операцій за підакцизні товари через РРО(ПРРО) забезпечує надходження до місцевих бюджетів

Дата: 26.10.2022 15:38
Кількість переглядів: 143

 

За три квартали 2022 до територіальних громад області сплачено понад 96,4 млн грн акцизного податку з роздрібного продажу – інформує в о начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан.

Разом з тим,  продовжує Наталія Василівна, під час здійснення податкового контролю у продавців алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального постійно виявляють порушення як у частині проведення сум готівки від продажу через РРО(ПРРО) та невидачі фіскальних чеків РРО (ПРРО) покупцям, так і в правильності відображення у розрахункових документах, які створює РРО при проведенні розрахункових операцій з продажу підакцизних товарів обов’язкового реквізиту «код УКТ ЗЕД».

Щоб збільшити фінансову базу для надходжень до місцевого бюджету і протидіяти нелегальному обігу  підакцизних товарів податківці постійно аналізують розрахункові документи, проведені через РРО/ПРРО (дані СОД РРО) продавців підакцизних товарів. Саме завдяки постійній увазі з боку ДПС до таких суб’єктів господарювання кількість випадків формування невідповідних розрахункових документів значно зменшилась.  Друге – це  проводяться фактичні перевірки.

У відомстві переконані, що ефективні  заходи зі сторони контролюючих органів та активна громадська позиція споживачів може реально впливати на недопущення порушень у сфері обігу підакцизних товарів. Тому закликають покупців не придбавати контрафактний товар без марок акцизного податку – якщо є сумніви користуйтеся електронним сервісом  «Пошук акцизної марки». За допомогою цього електронного сервісу покупці зможуть перевіряти легальність походження алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

І дуже важливо вимагати фіскальний чек РРО(ПРОО) від продавців  - отриманий чек за придбані алкогольні і тютюнові вироби та нафтопродукти  є доказом, що кошти не пішли на фінансування тіньової економіки, а повернулись у вигляді податків у місцеву скарбницю.

Про факти виявлених порушень законодавства буковинці можуть інформувати через чат-бот ДПС  «StopViolationBot» в месенджері Telegram 24/7. 

Також можна телефонувати на гарячу лінію ДПС України 0-800-501-007, або Головного управління ДПС у Чернівецькій області +380502607876.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора