A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Понад 1,9 мільярда гривень ЄСВ сплатили з початку року платники Чернівецької області

Дата: 10.06.2022 16:27
Кількість переглядів: 4643

Фото без опису

 

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що впродовж січня - травня 2022 року роботодавці та підприємництво області сплатили 1906,46 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що на 349,8 млн грн більше ніж за аналогічний період минулого року. Зокрема у травні поточного року на соціальні гарантії з області направлено понад 451,9  млн грн ЄСВ.

У податковому відомстві Буковини нагадують, що у період дії воєнного стану законодавством надано можливість не сплачувати єдиний внесок. ФОПи – «єдинники» (так само, як ФОП на загальній системі оподаткування та особи, які провадять незалежну професійну діяльність та члени фермерського господарства) звільняються від сплати ЄСВ за себе з 1 березня 2022 року до припинення або скасування воєнного стану та протягом 12 місяців після припинення або скасування воєнного стану.

Разом з тим, і розрахунок ЄСВ у складі податкової декларації не заповнюється за період, в якому ЄСВ не нараховувався, не обчислювався та не сплачувався (п. 9-19 розділу VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»).

Однак, платникам слід знати, у разі прийняття підприємцем рішення про несплату єдиного внеску, страховий стаж для призначення пенсії йому нараховуватися не буде.

Тому, кожен платник по можливості має сплачувати єдиний внесок та погашати заборгованість, щоб забезпечити собі страховий стаж для майбутньої виплати пенсій та безперебійну виплату пенсій під час воєнного стану.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора