A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

З початку року платники Буковини сплатили до місцевих бюджетів понад 1,8 млрд грн

Дата: 10.06.2022 16:23
Кількість переглядів: 588

 

Упродовж січня - травня 2022 року до місцевих бюджетів Чернівецької області надійшло 1841,1 млн гривень податків та зборів, це перевищило показник аналогічного періоду 2021 року на 266,8 млн гривень. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак.

Основною фінансовою частиною доходів місцевих скарбниць краю, понад 71,2 відсотки, є податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло 1311,4 млн гривень.

Вагомою складовою наповнення бюджетів територіальних громад став єдиний податок, платники якого, незважаючи на запроваджені пільги у зв’язку з воєнним станом, додали до місцевого бюджету 272,3 млн гривень.

Третє місце за показником надходжень посідає плата за землю – землевласники та землекористувачі сплатили 127,6 млн гривень.

Також, до фінансової стабільності місцевих громад долучились продавці підакцизної продукції - акцизний податок з роздрібного продажу склав 43,2 млн гривень.

Крім того місцеві бюджети області отримали від власників нерухомого майна, відмінного від землі 30,1 млн гривень, податку на прибуток сплачено 22,8 млн гривень, рентної плати за користування природними ресурсами – 15,0 млн гривень, плати за ліцензії на продаж підакцизних товарів – 5,4 млн гривень, інші надходження (транспортний податок, збір за паркування, туристичний збір та ін.) 13,3 млн гривень. 

У податковому відомстві області дякують відповідальним платникам області, які виконують свої податкові зобов’язання, тим самим підтримуючи фінансово оборону країни. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора