Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Місцеві бюджети Буковини отримали понад 24,8 мільйонів гривень податку на нерухоме майно

Дата: 30.05.2022 16:10
Кількість переглядів: 180

Фото без опису

 

Протягом січня-квітня 2022 року буковинські платники сплатили до місцевого бюджету понад 24,8 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Юридичні особи сплатили до бюджету 20,7 млн грн, фізичні особи – 4,1 млн грн. Зокрема за квітень 2022 року до місцевого бюджету надійшло 12,5 мільйона гривень плати за нерухомість. Про це інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

У податковій службі нагадують, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачують фізичні та юридичні особи, які є власниками житлової та нежитлової нерухомості. Фізичним особам податок нараховують органи податкової служби, вручаючи їм податкові повідомлення-рішення. Громадяни в поточному році сплачують податок на нерухомість за об`єкти, що були у володінні в 2021 році. 

Юридичні особи самостійно визначають суму податку до сплати у декларації та сплачують податок за 2021 рік.

Податківці наголошують, в умовах воєнного стану наша держава особливо потребує фінансової підтримки з боку свідомого бізнесу та громадян шляхом своєчасного та повного виконання ними податкових зобов’язань.  

Інформацію про адміністрування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з фізичних осіб можна переглянути за посиланням https://tax.gov.ua/nove-pro-podatki--novini-/552213.html.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора