A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Середня заробітна плата по країні для обчислення пенсій за віком для осіб з інвалідністю

Дата: 19.05.2022 15:01
Кількість переглядів: 368

Фото без опису

 

Законодавчо врегульовано питання застосування нової середньої заробітної плати по країні для осіб, які вперше переходять з пенсії по інвалідності на пенсію за віком.

Якщо особа після призначення пенсії по інвалідності продовжувала працювати і набула не менш як 24 місяці страхового стажу після призначення пенсії (попереднього перерахунку пенсії без урахування перерахунку, передбаченого абзацом п’ятим частини четвертої статті 42 цього Закону), під час переведення вперше з пенсії по інвалідності на пенсію за віком застосовується середня заробітна плата (дохід), визначена (визначений) частиною другою статті 40 цього Закону для призначення пенсії. 

В поточному році при такому переведенні з одного виду пенсії на інший, за викладених обставин, буде застосуватися показник середньої заробітної плати по країні 10846,37 грн. Тобто для визначення права на застосування нового показника середньої зарплати буде враховуватись також стаж, який попередньо був зарахований при проведенні щорічних автоматизованих перерахунків пенсій по інвалідності працюючим пенсіонерам з 1 квітня.

Крім того, з 01.10.2022 зростуть мінімальні розміри пенсій по інвалідності, визначені Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

Пресслужба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора