A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Роздрібний акциз додав до місцевих бюджетів буковинських громад понад 32 мільйони гривень

Дата: 12.05.2022 15:46
Кількість переглядів: 471

Фото без опису

 

Уся підакцизна продукція - алкоголь, цигарки та пальне, повинна реалізовуватися лише за наявності ліцензії на такий вид діяльності, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Саме ліцензована діяльність з реалізації підакцизної продукції гарантує належну якість товару і передбачені законом надходження до бюджету.

Зокрема, за підсумками січня - квітня 2022 року суб’єкти господарювання сплатили до бюджету 4,1 мільйони гривень за придбані ліцензії на торгівлю  алкоголем, тютюном та на реалізацію пального. Крім того до місцевих бюджетів області надійшло 32,3 мільйони гривень акцизу з роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

Лише дотримання вимог чинного законодавства всіма платниками  гарантує стабільні надходження до бюджету та належну якість підакцизної продукції.

Серед умов, які вказують на те, що алкоголь  і тютюнові вироби відповідають стандартам якості та реалізуються з дотриманням вимог закону, - марка акцизного податку встановленого зразка на кожній одиниці продукції та ліцензія у продавця такого товару.

У податковій службі Буковини наголошують, якщо Ви володієте інформацією про реалізацію, зберігання пального та фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю пальним, алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, варто повідомити про такі факти за номером (0372) 5126560500709472  (управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Чернівецькій області). Своє повідомлення Ви можете також надіслати поштою за адресою: м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200 А (конфіденційність гарантується).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора