A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Щоб не повертати кошти – своєчасно повідомляйте про зміну обставин, які впливають на пенсійне забезпечення

Дата: 03.05.2022 15:50
Кількість переглядів: 219

 

Про обов’язок надавати органам Пенсійного фонду інформацію щодо зміни обставин, які справляють вплив на пенсійне забезпечення, пенсіонерів інформують фахівці сервісного центру при оформленні та перерахунку пенсій. До таких обставин належать факти відновлення трудової діяльності, зміна місцевості проживання, статусних даних тощо.  Відсутність потрібних відомостей спричиняє нарахування і виплату зайвих коштів.

Відповідно до статті 50 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», суми пенсій, виплачені надміру внаслідок зловживань з боку пенсіонера або ж подання роботодавцем недостовірних даних про працівника, можуть бути повернуті пенсіонером добровільно або стягуються на підставі рішень органів Пенсійного фонду чи в судовому порядку.

Отож, шановні пенсіонери! Не забувайте своєчасно повідомляти органи Пенсійного фонду про зміну обставин, які впливають на ваше пенсійне забезпечення. Пам’ятайте, що зайво отримані кошти неодмінно доведеться повертати, тож подібних ситуацій краще не допускати.

 

Пресслужба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора