A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

У які терміни здійснюється реєстрація фізичної особи – підприємця платником єдиного податку

Дата: 21.04.2022 15:13
Кількість переглядів: 740

Фото без опису

 

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, що органи ДПС зобов’язані протягом двох робочих днів від дати надходження заяви про перехід на спрощену систему оподаткування, у разі відсутності підстав для відмови суб’єкту господарювання у такій реєстрації, зареєструвати таку особу платником єдиного податку.

У разі відмови у реєстрації платника єдиного податку контролюючий орган зобов’язаний надати протягом двох робочих днів з дня подання суб’єктом господарювання відповідної заяви письмову вмотивовану відмову, яка може бути оскаржена суб’єктом господарювання у встановленому порядку.

Нагадаємо, відповідно до Податкового кодексу України реєстрація суб’єкта господарювання як платника єдиного податку здійснюється шляхом внесення відповідних записів до реєстру платників єдиного податку.

Зареєстровані в установленому порядку фізичні особи – підприємці, які до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для першої або другої групи, вважаються платниками єдиного податку з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася державна реєстрація.

Зареєстровані в установленому законом порядку суб’єкти господарювання (новостворені), які протягом 10 днів з дня державної реєстрації подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для третьої групи, а також третьої групи спрощеної системи оподаткування з особливостями, які не передбачають сплату податку на додану вартість, вважаються платниками єдиного податку з дня їх державної реєстрації. За умови подання до кінця березня 2022 року заяви про перехід чи обрання спрощену систему оподаткування з особливостями  вважаються платниками єдиного податку з 1 квітня 2022 року.

Зареєстровані в установленому порядку фізичні особи – підприємці, які до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, подали заяву про обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для четвертої групи, вважаються платниками єдиного податку з дня державної реєстрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора