A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Буковинський малий бізнес сплатив 163,1 млн грн єдиного податку

Дата: 21.04.2022 15:11
Кількість переглядів: 749

 

Впродовж першого кварталу 2022 року суб’єкти господарювання Буковини, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, спрямували до місцевих бюджетів понад 163,1 млн грн єдиного податку, це на 4,2 млн грн більше, ніж очікувалося. У порівнянні січня-березня 2021 року надходження склали на 20,1 млн гривень більше. Про це інформують у Головному управління ДПС у Чернівецькій області.

Значна частка сплаченого податку – внесок приватних підприємців. З початку цього року вони сплатили 137,2 млн грн єдиного податку. Юрособи-спрощенці перерахували територіальним громадам у січні-березні 18,3 млн грн єдиного податку.

Платники фіксованого сільськогосподарського податку, а це четверта група спрощенців, сплатили у першому кварталі 2022 року 7,6 млн грн єдиного податку.

Податківці відзначають, що незважаючи на пільги щодо сплати єдиного податку на період воєнних дій,  малий бізнес сплачує податок. Так, упродовж березня цього року бюджети територіальних громад краю отримали 23,2 млн грн єдиного податку.

У податковому відомстві Буковини закликають платників по можливості виконувати сумлінно свій податковий обов’язок та сплачувати єдиний податок, оскільки у такий спосіб платники забезпечують фінансову стабільність краю.

Дякуємо всім платникам за сплату податкових зобов’язань у березні поточного року!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора