A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Надходження єдиного внеску за перший квартал перевищили 1 мільярд 65,6 мільйонів гривень

Дата: 12.04.2022 14:30
Кількість переглядів: 610

Фото без опису

 

 

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що незважаючи на воєнний стан, під час якого законодавство не передбачає застосування штрафних санкцій за несвоєчасну сплату податків і зборів, звільнення від сплати деяких категорій платників у першому кварталі цього року сплачено понад 1 млрд 65,6 млн грн єдиного соціального внеску, що на 179,2 млн гривень більше ніж за аналогічний період минулого року.

Також податківці області нагадують, що Законом України від 15 березня 2022 №2120-ІХ внесені зміни до Закону України 2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування». Даними змінами передбачено, що  під час військового стану фізичні особи - підприємці мають право не сплачувати єдиний внесок за себе.

Водночас на період дії воєнного стану та протягом трьох місяців після його припинення або скасування за несплату єдиного внеску платникам не нараховуються штрафні санкції та пеня.

Особливу увагу податківці області звертають на той факт, що у разі прийняття підприємцем рішення про несплату єдиного внеску, страховий стаж для призначення пенсії йому нараховуватися не буде.

Тому, кожен платник по можливості має сплачувати єдиний внесок та погашати заборгованість, щоб забезпечити собі страховий стаж для майбутньої виплати пенсій та безперебійну виплату пенсій під час воєнного стану.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора