A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Як зручніше отримувати пенсію – через пошту чи через банк?

Дата: 12.04.2022 14:00
Кількість переглядів: 256

 

 

Для кожного одержувача пенсії завжди актуальне питання - де отримувати виплату - в банку чи на пошті?

Щороку все більше пенсіонерів обирають фінансове обслуговування банківських установ, яке має багато переваг. Це зручність, оперативність, надійність.

Зарахування коштів на пенсійні рахунки відбувається не пізніше наступного банківського дня після проведення фінансування.  Маючи банківський пенсійний рахунок, пенсіонер може одержати пенсійну виплату в будь-який зручний для себе час у будь-якому відділенні обраного банку по території всієї України або через мережу банкоматів, послуги яких доступні цілодобово. На відміну від «поштових», «банківські»  гроші після надходження на рахунок перебувають у постійному доступі для отримання. При цьому можна знімати як всю зараховану суму пенсії, так і її частину. 

Маючи пластикову картку, за потреби пенсіонер може доручити отримання пенсійних коштів будь-кому з членів родини без оформлення  довіреності, для цього достатньо повідомити отримувачу PIN-код картки. У разі переїзду, від’їзду на лікування або з інших причин не виникає необхідності брати з собою чималу кількість грошових купюр, які можуть загубитися, оскільки на картці всі кошти надійно зберігаються та постійно доступні для отримання через банкомат. Банківською карткою зручно розраховуватись в торговельних та аптечних мережах і здійснювати оплату комунальних платежів без комісійних зборів. А ще при відкритті депозитного рахунку банки зазвичай надають пенсіонерам вищі відсоткові ставки, ніж іншим клієнтам, пропонують послуги, які допомагають заощаджувати. Крім того, власник банківської картки має змогу контролювати витрати і надходження коштів завдяки СМС-повідомленням, які надсилає банк за фактами здійснення таких операцій.

Отож, переваги одержання пенсійних виплат через банки очевидні: це не тільки просто та зручно, а й вигідно всім учасникам фінансового процесу – і банкам, і пенсіонерам.

        Головне – правильно підібрати банк, який пропонує оптимальні для клієнта умови обслуговування. Пенсіонер має право у будь-який момент відмовитися від послуг одного банку і скористатися послугами іншого. Право вибору самого способу отримання виплат також завжди залишається за пенсіонером.

 

Пресслужба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора