A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Здавали майно в оренду у 2021 році – не забудьте сплатити податки!

Дата: 29.03.2022 14:56
Кількість переглядів: 1002

Фото без опису

 

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області наголошують,що кожен громадянин, який не є підприємцем, але здає нерухоме майно (квартиру, будинок, кімнату або ж нежитлове приміщення) в оренду іншій фізичній особі має задекларувати отриманий дохід та сплатити до бюджету податок на доходи фізичних осіб у розмірі 18 % та 1,5 % військового збору.

Нагадаємо, що граничний термін подання декларацій про майновий стан і доходи – 3 травня. В умовах запровадження воєнного стану в Україні подовжено граничні строки для подання податкової звітності платниками податку на 90 календарних днів після завершення стану війни. 

Подати декларацію платникам необхідно до податкової інспекції за місцем своєї реєстрації.

Під час нарахування доходу фізичною особою від надання нею в оренду об'єктів нерухомості необхідно враховувати розмір орендної плати, зазначений в договорі оренди, який має бути не меншим, ніж мінімальна сума орендного платежу за повний чи неповний місяць оренди.

Мінімальна сума орендного платежу визначається за Методикою визначення мінімальної суми орендного платежу за нерухоме майно фізичних осіб, затверджено постановою КМУ від 29.12.2010 р. № 1253, виходячи з мінімальної вартості місячної оренди одного квадратного метра загальної площі нерухомості з урахуванням місця її розташування, інших функціональних та якісних показників, що встановлюються органом самоврядування села, селища, місця, на території яких вона розташована.

До прикладу, у м. Чернівцях мінімальна вартість місячної оренди квадратного метру становить 5,36 грн.; для виробничої діяльності – 10,72 грн. У разі здавання в оренду нерухомості для комерційної діяльності мінімальна вартість місячної оренди одного квадратного метру складає 16,08 грн.

Разом з тим податківці області закликають орендодавців  не «наживатися» на переселенцях.

Податківці налагоджують співпрацю з ріелторами за для проведення моніторингу орендних платежів.

Саме з цією метою закликають переселенців інформувати про орендодавців  та суми виплаченої орендної плати. Дана інформація буде використана для контролю за повнотою сплачених податків від орендної плати.

Листи та звернення із зазначенням даних орендодавців можна надсилати на електронна пошту: cv.official.tax@ukr.net

Інформує Головне управління ДПС у Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора