A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Обрання спрощеної системи оподаткування за ставкою 2 відсотки є правом, а не обов’язком

Дата: 29.03.2022 14:52
Кількість переглядів: 1003

Фото без опису

 

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що відповідно до підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового Кодексу доповнено пунктом 9, який визначає особливості справляння єдиного податку під час воєнного, надзвичайного стану на території України.

Відповідно до пункту 9 підрозділу 8 розділу ХХ «Перехідні положення» Кодексу тимчасово, з 1 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, положення розділу XIV Кодексу застосовуються з урахуванням особливостей, зокрема, платниками єдиного податку третьої групи можуть бути фізичні особи – підприємці та юридичні особи – суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми, в яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 10 мільярдів гривень.

До таких осіб не застосовується обмеження щодо кількості осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах.

При цьому для суб’єктів господарювання, які планують зареєструватися платниками єдиного податку третьої групи зі ставкою у розмірі 2 відсотків доходу, зменшено перелік обмежень порівняно з тим, що встановлені пунктом 291.5 статті 291 Кодексу для обрання спрощеної системи оподаткування.

В той же час у податковому відомстві зазначають, що для платників податків обрання спрощеної системи оподаткування з особливостями справляння єдиного податку за ставкою 2 відсотки є правом, а не обов’язком. Підприємці та юридичні особи, які здійснюють діяльність на третій групі за ставкою 5 відсотків можуть далі продовжувати працювати за обраною ставкою.

 

Інформує Головне управління ДПС у Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора