A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Аудитори Буковини за результатами контрольних заходів в Вашковецькій ОТГ задокументували порушень та неефективних управлінських рішень загалом на суму 20,2 млн гривеньТ

Дата: 03.12.2021 11:09
Кількість переглядів: 174


 

Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області провели плановий державний фінансовий аудит та ревізію бюджету Вашковецької сільської ради (Вашковецької ОТГ) за 2018-2020 роки та січень – серпень 2021 року, під час яких встановлено порушень законодавства, недоотримання коштів та неефективних управлінських рішень на загальну суму 20,2 млн грн.

 

Зокрема, найбільше проблемних питань виявлено у сфері використання земельних ресурсів ОТГ – загалом на суму 7,1 млн грн. Через невиготовлення правовстановлюючих документів можлива втрата земельних ділянок громади площею 6,59 га на 5,8 млн грн.

 Недоотримання доходів бюджету через ненадання в оренду земельних ділянок, які використовуються самовільно без оформлених правовстановлюючих документів, та через непроведення аукціонів на суму 1,3 млн грн.

 Також через недостатню роботу сільської ради у частині забезпечення повноти надходжень до бюджету та недотримання окремими юридичними особами норм чинного законодавства бюджетом недоотримано надходжень на суму 4,0 млн грн, зокрема від рентної плати за заготівлю деревини в порядку рубок головного користування – 2,8 млн грн, коштів пайової участі – 0,9 млн грн та ПДФО – 0,3 млн грн.

 У сфері освіти встановлено, що через неприйняття сільською радою управлінського рішення протягом 2018–2020 років відбувалося накопичення та невикористання залишку коштів «Освітньої субвенції», що не сприяє розвитку освітньої галузі та може призвести до втрати зазначеного фінансового ресурсу через повернення коштів до Державного бюджету на суму 4,8 млн грн.

 Також з порушеннями законодавства використано 0,65 млн грн, виділених на забезпечення освітнього процесу, у тому числі через недотримання вимог порядків, що регламентують використання освітніх субвенцій, утримання понаднормативних посад працівників загальноосвітніх закладів, оплату завищених обсягів ремонтно-будівельних робіт у закладах освіти та інших порушень.

 Після укладання за результатами відкритих торгів договорів на закупівлю природного газу, сільською радою разом із постачальниками, за відсутності відповідних підстав, неодноразово збільшувалися закупівельні ціни, через що бюджет зайво витратив 0,19  млн грн.

 Через незабезпечення контролю за розробкою проєктно-кошторисної документації та здійсненням ремонтно-будівельних робіт, невиконання обов’язкових технологічно необхідних заходів, що забезпечать збереження майна, сільською радою оплачено роботи та відповідно проведено неефективні видатки на суму 1,7 млн грн.

      Незабезпечення сільською радою належних умов розвитку громади, відсутність стратегії розвитку та неналежна робота в частині відбору приміщення для функціонування сільськогосподарського кооперативу  перешкодили залученню на розвиток громади активів на суму 1,0 млн грн (обладнання для охолодження та заморожування сільськогосподарської продукції), яке придбавалося за грантові кошти.  


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора