A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Комплексна Програма соціальної підтримки малозабезпечених верств населення «Турбота» у населених пунктах Вашковецької сільської ради на 2016 – 2020 роки

Дата: 02.02.2019 20:20
Кількість переглядів: 330

 

РІШЕННЯ № 86/06-16 від 18 березня 2016 р.  "Про внесення змін до рішення ІІІ сесії VІІ скликання Вашковецької сільської ради № 47/03-15 від 24.12.2015 року «Про Комплексну Програму соціальної підтримки малозабезпечених верств  аселення «Турбота» на 2016-2017 роки»

Додаток 1

                                                                                                          затверджено рішенням

                                                                                                          сесії сільської ради

                                                                                                                                                         VIІ скликання №47/03-15 відм24.12.2015 р.

            

Комплексна Програма

соціальної підтримки малозабезпечених верств населення

«Турбота» у населених пунктах Вашковецької сільської ради

на 2016 – 2020 роки

1.Загальна характеристика, мета та завдання Програми

При розробці Програми враховувались наступні обставини:

  • реальна соціально – економічна ситуація сьогодення, внаслідок якої все більша кількість інвалідів, пенсіонерів, багатодітних сімей опиняється не тільки за межею малозабезпеченості, але й за межею виживання;
  • доцільність поліпшення організаційно – правового забезпечення надання фінансової допомоги, пільг та підтримки;
  • необхідність збереження пріоритетних напрямків соціального захисту, що дозволяють реально підтримувати життєдіяльність найбільш соціально незахищених жителів територіальної громади.

Комплексна Програма соціальної підтримки малозабезпечених верств населення у населених пунктах Вашковецької сільської ради «Турбота» на 2016-2020 роки (далі - Програма) передбачає систему соціальних, матеріально – побутових, організаційних заходів, спрямованих на посилення адресної підтримки найбільш соціально незахищених жителів сіл, зокрема, ветеранів війни та праці, вдів загиблих фронтовиків, дітей війни, інвалідів, сиріт, сімей з дітьми, інших пільгових категорій громадян, які потребують допомоги від сільської ради, її виконавчого комітету.

Програма спрямована на забезпечення реалізації законів України «Про соціальні послуги», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», «Про основи соціального захисту інвалідів в Україні», «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», «Про реабілітацію інвалідів в Україні», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо професійної і трудової реабілітації інвалідів», «Про державну соціальну допомогу сім’ям з дітьми», «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям - інвалідам», «Про психіатричну допомогу», «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію та інвалідам», «Про соціальні послуги» та інших, що гарантують соціальні права, передбачені Конституцією України.

Програма передбачає координацію дій сільської ради, її виконавчого комітету, громадських, ветеранських, релігійних, благодійних та інших організацій, які діють на території об’єднаної громади.

 

2.Напрями діяльності Програми

Пріоритетними напрямами діяльності Програми є:

  1. Сприяння в оформленні необхідних документів для надання соціальної допомоги і підтримки сім’ям з дітьми – багатодітним, неповним сім’ям, сім’ям, які опікуються дітьми – сиротами, дітьми – інвалідами, тому що саме ці категорії сімей більше інших зазнають економічних труднощів, у зв’язку з чим мають реальну можливість переходу в розряд неблагополучних сімей, що відповідним чином відобразиться на майбутньому дітей.
  2. Розвиток волонтерського громадського руху з метою надання соціально – побутових допомог.
  3. Сприяння в оформленні необхідних документів для надання соціальної допомоги малозабезпеченим верствам населення з числа одиноких пенсіонерів і інвалідів з метою їх підтримки і профілактики можливої асоціальної поведінки.
  4. Забезпечення соціальної і матеріальної допомоги особам, які опинилися в екстремальній ситуації, у зв’язку з важкою хворобою, пожежею, постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи тощо.
  5. Підтримка громадських організацій, діяльність яких має соціальне спрямування.
  6. Допомога у вирішенні проблем пенсійного забезпечення, соціально – правового захисту не конкурентоздатних на ринку праці громадян, створення системи адресної допомоги малозабезпеченим, багатодітним сім’ям, дітям – інвалідам та дітям – сиротам.
  7. Надання матеріальної і натуральної допомоги.
  8. Надання соціальної підтримки непрацездатним громадянам та особам з обмеженими фізичними можливостями.
  9. Пошук нових методів та форм боротьби з бідністю.

 

3.Основні джерела реалізації Програми

Встановити наступні джерела фінансування Програми:

- кошти сільського бюджету, в тому числі цільового фонду соціально – економічного розвитку громади та цільового фонду фінансової підтримки підприємств, установ та організацій які діють на території об’єднаної громади;

- благодійні пожертви підприємств, установ, організацій, підприємців, фізичних осіб, релігійних конфесій, гуманітарна допомога;

- кошти, отримані від проведення благодійних концертів, виставок, інших культурно – масових та спортивних заходів;

- кошти громадських організацій;

- інші надходження.

4.Розмір надання матеріальної допомоги

Матеріальна допомога надається в розмірі від 100 грн. до 1000 грн. за умови надання відповідних підтверджуючих документів необхідності виділення такої матеріальної допомоги.

 

5.Система управління та контролю за ходом виконання Програми

            Програма виконується шляхом здійснення її заходів і завдань виконавцями, що несуть відповідальність за її виконання.

            Керівництво та контроль за реалізацією Програми покладається на постійні комісії сільської ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, контролю за дотриманням законодавства та виконанням прийнятих рішень, з питань промисловості, підприємництва, транспорту, зв’язку та сфери послуг, житлово-комунального господарства та комунальної власності, з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку територіальної громади, з питань освіти, культури, молоді, фізкультури і спорту, охорони здоров’я та соціального захисту населення.

            Комісія здійснює перевірку і заслуховує на своїх засіданнях хід виконання наміченого, збирає та аналізує необхідну інформацію з усіх суб’єктів, задіяних програмою та інформує сільську раду з проведеної роботи.

            Хід реалізації програми висвітлюється в місцевих засобах масової інформації.

               

                Секретар сільської ради                                                     О. Гудійник


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора