A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Сплата єдиного внеску пенсіонером за віком, який здійснює підприємницьку діяльність та отримує пенсію згідно законодавства іншої країни

Дата: 28.10.2021 15:34
Кількість переглядів: 2741

Фото без опису

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій  області роз’яснюють, що відповідно до ст. 4 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами, платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування є фізичні особи – підприємці.

При цьому, такі особи звільняються від сплати єдиного внеску за себе, якщо вони отримують пенсію за віком або за вислугу років, або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого ст. 26 Закону України від 09 липня 2003 року № 1058-IV «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» із змінами, та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.

Водночас підприємець, який є пенсіонером і отримує пенсію згідно законодавства іншої країни не звільняється від сплати єдиного внеску та зобов’язаний сплачувати ЄСВ на загальних підставах.

 

Головне управління ДПС у Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора