A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Бюджети буковинських громад отримали понад 1,7 млн гривень туристичного та «паркувального» збору

Дата: 06.10.2021 12:11
Кількість переглядів: 1319

Фото без опису

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області розповідають у січні - серпні 2021 року до регіональних бюджетів надійшло понад 1,7 млн грн  туристичного збору та збору за місця для паркування транспортних засобів. Збільшення доходів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року склало понад 0,3 млн грн.
Так, суб'єкти господарювання-юридичні особи сплатили 0,8 млн грн збору за паркування та понад 0,2 млн грн туристичного збору.
В свою чергу фізичні особи забезпечили до казни – 0,3 млн грн збору за паркування та 0,4 млн грн  туристичного збору.
У податковому відомстві Буковини наголошують дані платежі безпосередньо наповнюють бюджети територіальних громад.
До відома: Ставки збору за місця паркування транспортних засобів встановлюються за кожний день провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів у гривнях за 1 кв. метр площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження такої діяльності, у розмірі до 0,075 відсотка мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.
Туристичний збір сплачують громадяни України, іноземці, особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, де встановлено збір, і тимчасово розміщуються у місцях проживання (ночівлі). (пп. 268.2.1 ПКУ).
Відтак, у податковому відомстві наголошують, надходження даних зборів – додатковий ресурс для забезпечення соціально-економічного розвитку територіальних громад та вирішення місцевих питань фінансового характеру.
 

 

Головне управління ДПС у Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора