A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

В цьому році на Буковині працевлаштовані 47 іноземців

Дата: 25.08.2021 14:07
Кількість переглядів: 1084

З початку року до Чернівецької обласної служби зайнятості 31 роботодавець подав пакети документів для продовження дозволів та працевлаштування 47 іноземців. Найбільша кількість працевлаштованих іноземців з Румунії – 19 осіб, з Туреччини – 11, з Індії – 3, по двоє осіб з Молдови, Туркменістану та Італії. На Буковині також працюють громадяни Греції, Держави Ізраїль, Азербайджану, Білорусі, Польщі, Грузії, Великобританії та Данії.

  • За цей час від роботодавців надійшло 14 заяв про скасування дозволів. Це здебільшого пов’язано із закінченням контракту або припинення діяльності, – зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Найбільші кількість іноземців – 23 особи працевлаштовані на керівні посади. Це генеральні, фінансові та комерційні директори, які займаються будівництвом житлових та нежитлових будівель, працюють в оптовій та роздрібній торгівлі продовольчими, непродовольчими товарами та лісоматеріалами, займаються виробництвом щитового паркету, електроенергії, програмного забезпечення.

8 менеджерів здійснюють діяльність в торгівлі, зокрема деревиною, будівельними матеріалами, санітарно-технічними матеріалами, автомобілями. Один з менеджерів працює у сфері ресторанного бізнесу та надання послуг з мобільного харчування.

Механіками з допоміжного обслуговування наземного транспорту працюють 8 іноземних громадян. Три заступники директорів займаються наданням в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна, а також здійснюють діяльність в сфері туризму.

Іноземці також працюють: адміністратором у сфері ресторанного бізнесу та надання послуг з мобільного харчування, помічником керівника, завідувачем виробництва борошняних та кондитерських виробів та оператором устаткування з переробки деревини.

Довідково. У 2020 році до обласної служби зайнятості роботодавці подали пакети документів для працевлаштування 84 іноземців. Більшість іноземних громадян прибули з Румунії – 30 осіб, Туреччини – 17 осіб, Таджикистану – 12 осіб, Італії – 5 осіб.

 

Сектор інформаційної роботи  

Чернівецького обласного центру зайнятості

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора