A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Про головні правила одноразового добровільного декларування

Дата: 20.08.2021 15:15
Кількість переглядів: 1084

Фото без опису

Сьогодні заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Тетяна Булавка зустрілася із представниками місцевих ЗМІ, щоб поінформувати їх про основні новації податкової амністії.

Під час виступу Тетяна Миколаївна відзначила, що 15 червня Верховна рада схвалила закон, якими передбачається проведення з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року одноразового добровільного декларування доходів громадян з метою податкової амністії. Це Закон України №1539 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» фізичні особи матимуть право подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать.

Посадовиця особливу увагу звернула на те, що декларуванню підлягатимуть активи розміщені як в Україні, так і закордоном. Тобто ті активи які були придбані до 1 січня 2021 року та які в момент їхнього отримання підлягали оподаткуванню в Україні, але з них не були сплачені податки і збори.

Також, відзначила ключові критерії кампанії, серед яких перелік активів, що  підлягають декларуванню, та які не є об’єктами оподаткування, ставки оподаткування, терміни подання декларації.

Також наголосила, що за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya вся інформація для платників розміщена у банері «Одноразове добровільне декларування» на сайті ДПСУ.

Відео за посиланням: https://www.facebook.com/tax.chernivtsi/videos/310980304051764

 

Головне управління ДПС у Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора