A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

З Днем Конституції, громадо!

Дата: 28.06.2021 14:34
Кількість переглядів: 993

Фото без опису

28 червня 1996 року рішенням Верховної ради України була прийнята перша Конституція незалежної української держави. Процес роботи над її проектом проходив практично безупинно. Депутати Верховної Ради України перебували в сесійній залі всю ніч із 27 на 28 червня. 
Конституція України закріпила правові основи незалежної держави, її суверенітет і територіальну цілісність. 
Основний Закон держави утверджує головні цінності нашого народу – життя людини, її здоров’я, честь та гідність, вона надає кожному громадянину свободу слова та віросповідання. Тому обов’язок кожного з нас – поважати наш головний закон, а також вміло і відповідально користуватися своїми правами, не порушуючи прав інших.
Наша Конституція – це головний оберіг державності та демократії, гарант прав і свобод кожного громадянина. Свого часу її прийняття посприяло підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені та остаточно закріпило незалежність нової європейської держави.
На честь прийняття Конституції Верховною Радою було встановлено офіційне свято – День Конституції України. Цю дату українці відзначають щорічно 28 червня. 
Тож у цей святковий день бажаємо усім міцного здоров’я, наснаги та віри у світле майбутнє України! Єдності нам усім, злагоди і миру!
Слава Україні!
 
 
Центр економічного зростання громади

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора