A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Особливості плати за землю фізичними особами

Дата: 14.06.2021 15:31
Кількість переглядів: 602

Фото без опису

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, нарахування земельного податку фізичним особам здійснюють податкові органи за місцем знаходження земельної ділянки на підставі даних Державного земельного кадастру.

Згідно з п.286.5 ст.286 Податкового кодексу нарахування фізичним особам сум податку проводиться органами ДПС, які видають платникові до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про сплату податку.

Згідно з пп.287.5 ст.287 Податкового кодексу податок фізичними особами сплачується податок протягом 60 днів з дня вручення повідомлення-рішення.

Платники податків несуть відповідальність за своєчасне та повне погашення  нарахованого узгодженого грошового зобов'язання (ст.54.5 ст.54 ПКУ).

З метою своєчасного зарахування коштів, просимо при сплаті податку звертати особливу увагу на заповнені  платіжного доручення в частині «призначення платежу». Часто неправильне заповнення платіжного документу призводить до несвоєчасного зарахування платежів до бюджету.

При заповненні платіжних документів обов’язковими реквізитами в призначені платежу є код платника податку або серія паспорту (для платників, які відмовились від коду), прізвище  та ініціали платника.

Крім того, вимагати від операторів-касирів банків, поштових відділень правильного заповнення поля «Призначення платежу» та бути уважним при сплаті через банківські термінали, системи Інтернет-банкінгу  тощо.

В разі некоректного заповнення цього поля сплачена сума буде обліковуватись окремо як нез’ясована, а в інтегрованій картці платника податків може виникнути податковий борг, на який буде нараховуватися пеня та штрафні санкції за несвоєчасну сплату платежу.

 

 

Головне управління ДПС у Чернівецькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора