A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Не спалюйте суху траву!

Дата: 31.03.2021 16:18
Кількість переглядів: 664

Фото без опису

Все частіше до пожежно-рятувальної служби області надходять повідомлення про загорання сухої трави на господарських угіддях, відкритих територіях та уздовж транспортних магістралей.

Так, 30 березня в с. Вітрянка виникла пожежа на відкритій території, внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву на площі 3 га. Причина виникнення пожежі та матеріальні збитки встановлюються. Пожежу ліквідовано силами чергового караулу 8-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Сокиряни.

Кожної весни, намагаючись навести лад на присадибних ділянках, власники спалюють суху траву, сміття, залишки торішньої рослинності. Полум’ям знищується родючий шар ґрунту, а продуктами горіння завдається непоправна шкода довкіллю, яка обчислюється не лише в гривнях. Разом з повітрям у легені вривається задушливий дим від спалюваного сміття, рослинних залишків, а разом з димом - різноманітні токсичні, шкідливі для здоров'я хімічні речовини, що виділяються в процесі горіння.

Тож рятувальники вкотре закликають мешканців району дотримуватись правил пожежної безпеки та відмовитись від спалювання сміття та рослинних залишків. Людям варто замислитись на скільки небезпечним може стати неконтрольоване спалювання сухої трави та сміття, особливо у весняний пожежонебезпечний період.

 

Начальник Сокирянського РС УДСНС   

України у Чернівецькій області

підполковник служби ЦЗ                                                                 Сергій СЕЛЕЗНЬОВ

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора