Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Правила експлуатації електричних приладів

Дата: 15.03.2021 22:33
Кількість переглядів: 745

Фото без опису

На сьогоднішній день електрика стала настільки звичною, що іноді ми забуваємо – користуватися нею потрібно вкрай обережно, аби уникнути небезпеки ураження електричним струмом та виникнення пожежі.

Однією з основних передумов виникнення пожеж у житловому секторі є порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок.

Джерелом запалювання при порушенні правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок є коротке замикання, перевантаження, великі перехідні опори тощо.

 

Серед причин виникнення пожеж, які пов’язані з електромережами, найбільш розповсюдженими є:

  • Коротке замикання. Воно виникає при надмірних чи тривалих перевантаженнях або через механічне пошкодження ізоляції між дротами. При цьому різко збільшується сила струму і кількість тепла, що призводить до загоряння ізоляції і горючих предметів, що знаходяться поруч від розплавлених частинок металу провідника.
  • Поганий контакт. Виникає через послаблення або окислення контакту і призводить до ослаблення сили струму. Запобіжники в такому випадку не спрацьовують. Через це виникає місцевий перегрів, який може призвести до пожежі.
  • Перевантаження мережі. Виникає під час одночасного підключення електроприладів з більшою загальною потужністю, ніж та, на яку розрахована мережа. Тривалі перевантаження призводять до руйнування ізоляції, виникнення короткого замикання та пожежі.

 

Начальник Сокирянського РС УДСНС   

України у Чернівецькій області

підполковник служби ЦЗ                                                           Сергій СЕЛЕЗНЬОВ

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора