A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

До уваги держслужбовців: "Електронний кабінет" допоможе отримати відомості про свої доходи за 2020 рік

Дата: 25.02.2021 13:17
Кількість переглядів: 984

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що відповідно до статті 12 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зобов'язані щорічно до 1 квітня подавати за місцем роботи (служби) декларацію про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за минулий рік. Декларацію за 2020 рік необхідно подати за формою, визначеною рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції, шляхом заповнення її на сайті НАЗК (https://public.nazk.gov.ua).

Для подання декларацій державними службовцями та особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування можна скористатись сервісом "Електронний кабінет". Сервіс дозволяє оперативно та у будь-який час отримати відомості про суми виплачених доходів та утриманих податків, необхідні для заповнення декларації. 

Щоб скористатися послугою «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків», користувачу необхідно мати кваліфікований електронний підпис. Запит на отримання такої інформації надсилається у приватній частині Електронного кабінету, вхід до якої здійснюється саме за допомогою такого електронного підпису.

Електронний документ, засвідчений  кваліфікованою електронною печаткою ДПС, є аналогом документа, виданого контролюючим органом у паперовій формі.

Відомості про отримані доходи також можна отримати у паперовому вигляді. Для цього необхідно звернутися до контролюючого органу.

Звертаємо увагу, що 10 лютого був останнім днем подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, а також сум утриманого з них податку, відповідно до якого здійснюється накопичення інформації про доходи громадян в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків.

Згідно з Регламентом комп’ютерної обробки податкової звітності в контролюючих органах протягом дев’яти робочих днів після граничного строку подання звіту здійснюється обробка таких відомостей, тобто останній день обробки звітності – 21 лютого 2021 року.

Отже, вже з 22 лютого цього року громадяни, які зареєстровані у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, можуть отримати відомості про свої доходи за 2020 рік.

Перегляд роз’яснення Національного агентства з питань запобігання корупції щодо подання декларацій майнового стану можливо здійснити за посиланням: https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/

 

 

Головне управління ДПС у Чернівецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора