A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Поради як уникнути обморожень

Дата: 15.02.2021 13:44
Кількість переглядів: 741

Фото без опису

Зважаючи на значне зниження температури повітря, фахівці Сокирянського РС У ДСНС України у Чернівецькій області звертаються до наших краян з проханням прислухатися до наступних порад.

По-перше, найбільшого ризику обмороження зазнають руки, ноги, ніс, щоки та вуха. Щоб запобігти переохолодженню кінцівок, одягайте теплі рукавиці, а на ноги – шкарпетки,  обов’язково одягайте шапки і шарфи. Якщо змерзнуть ноги, вважайте, що переохолодження не уникнути. Щоб захистити шкіру відкритих ділянок тіла від морозу, перед виходом на вулицю змащуйте її масним кремом. Це захистить її від холоду та збереже тепло.

По-друге, швидко зігрітися, допоможуть гарячі напої – чай з лимоном чи молоко. Не вживайте спиртного на морозі. Тоді чутливість шкіри знижується, і людина ніби не відчуває холоду, але це найнебезпечніше.

По-третє, не варто також палити на морозі. Нікотин звужує судини, людина ще більше мерзне.

Якщо шкіра рук, ніг чи обличчя червона, турбуватися нема про що. Якщо ж вона побіліла – це перший симптом обмороження. У таких випадках треба діяти негайно: зайдіть до теплого приміщення і обережно розітріть руки вовняним шаликом чи шапкою. Якщо є можливість, після розтирання опустіть руку в теплу воду. Пам’ятайте, якщо обморожені частини тіла відразу опустити в гарячу воду, змертвіння тканин неминуче.

Тож, застерігають рятувальники, ваше життя – у ваших руках і намагайтеся зробити все, щоб зберегти його.

 

Начальник Сокирянського РС УДСНС   

України у Чернівецькій області

підполковник служби ЦЗ                                                           Сергій СЕЛЕЗНЬОВ

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора