A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Покроковий лікбез: як листуватися з податковою службою через Електронний кабінет платника?

Дата: 16.11.2020 15:19
Кількість переглядів: 1450

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області акцентують, згідно з пунктом 42 прим. 1.2 статті 42 прим. 1 Податкового кодексу Електронний кабінет забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених Податковим кодексом та іншими законами, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи, в тому числі, шляхом подання звернень.

Надіслати лист або запит до відповідного органу ДПС дозволяє меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабiнету.

Відтак, протягом одного робочого дня після надсилання листа, його автора буде повідомлено про вхідний реєстраційний номер та дату реєстрації запиту в органі ДПС, до якого даний запит направлено.

Слід знати, інформацію щодо отримання та реєстрації листів в органі ДПС користувач може переглянути в вкладці «Вхідні документи» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету, відправлені листи – у вкладці «Відправлені документи» меню «Вхідні/вихідні документи».

При цьому відповідь на лист або запит надається контролюючим органом поштою або на електронну адресу, зазначену у зверненні у строки, визначені законодавчими, зокрема:

-  для надання відповіді на звернення - у термін не більше одного місяця від дня їх надходження, а ті, які не потребують додаткового вивчення, – невідкладно, але не пізніше п’ятнадцяти днів від дня їх отримання. Якщо в місячний термін вирішити порушені у зверненні питання неможливо, керівник відповідного органу, підприємства, установи, організації або його заступник встановлюють необхідний термін для його розгляду, про що повідомляється особі, яка подала звернення. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у зверненні, не може перевищувати сорока п’яти днів.

-  для надання відповіді на запит на отримання публічної інформації – не пізніше 5 робочих днів з дня отримання запиту.

У разі якщо запит на інформацію стосується інформації, необхідної для захисту життя чи свободи особи, щодо стану довкілля, якості харчових продуктів і предметів побуту, аварій, катастроф, небезпечних природних явищ та інших надзвичайних подій, що сталися або можуть статися і загрожують безпеці громадян, відповідь має бути надана не пізніше 48 годин з дня отримання запиту.

У разі якщо запит стосується надання великого обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних, строк розгляду запиту може бути продовжено до 20 робочих днів. Про продовження строку розгляду розпорядник інформації повідомляє запитувача в письмовій формі не пізніше 5 робочих днів з дня отримання запиту.

-  для надання індивідуальної податкової консультації - протягом 25 календарних днів, що настають за днем отримання контролюючим органом такого звернення. Строк розгляду звернення на отримання індивідуальної податкової консультації може бути продовжено понад 

25-денний строк, але не більше 15 календарних днів, Про продовження строку розгляду розпорядник інформації повідомляє платника податків у паперовій або електронній формі до закінчення строку.

У податковому відомстві нагадують, вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Та підкреслюють, робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Отримати електронний підпис можна у підрозділі Кваліфікованого надавача ЕДП Інформаційно-довідкового департаменту ДПС, який знаходиться у приміщенні ДПІ у м. Чернівці за адресою:  м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, буд. 200а, 1-й пов.,  каб. 110.

Пункт працює за попереднім записом, тел. (0372)51-43-79.

 

Головне управління ДПС у Чернівецькій області 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора