A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Увага!

Дата: 21.09.2020 15:41
Кількість переглядів: 1413

Фото без опису
З настанням осені у Сокирянському районі почастішали випадки загорання сухої трави. Як свідчить статистика пожеж, що сталися у районі восени поточного року, такі загорання спалахують по причині необережного поводження людей з вогнем або навмисним діям стихійних паліїв. Приміром, лише 14-15 вересня у районі сталося дві пожежі сухої трави. Територія належить Новодністровській міській раді та Василівській сільській раді.     
Співробітники Сокирянського районного сектору попереджають стихійних паліїв, що за підпал сухостою передбачена адміністративна відповідальність. Згідно із статтею 77-1 «Самовільне випалювання рослинності та її залишків» Кодексу України про адміністративні правопорушення, за вищезгадані порушення передбачені штрафи від 180 до 360 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від 900 до 1260 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 360 до 720 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від 1260 до 1800 неоподатковуваних мінімумів доходів громад. А при деяких обтяжливих обставинах за підпал може бути порушена і кримінальна справа. 
 Також, рятувальники закликають громадян дотримуватися правил пожежної безпеки: будьти пильними, не кидати недопалки та сірники в суху траву та очерет. Не розводити багаття, у місцях відпочинку, у лісах, лісопосадках, поблизу полів,  на схилах пляжів, в парках, поблизу сміттєзвалищ. Не дозволяйте, дітям бавитися з вогнем, постійно роз’яснюйте їм правила пожежної безпеки. Не будьте, байдужими, якщо помітили дим, тління або слабкий вогонь! Загасити спалах сухої трави на початку, легко – просто, вилити відро води або присипати джерело займання землею. Не спалюйте торішню траву та очерет. Під час спалювання існує загроза загоряння житлових будинків та інших споруд, які знаходяться поруч. Дим від вогнищ утворює смог і надовго зависає у повітрі. Спалювання сухої трави та очерету категорично забороняється. У разі виявлення загорання негайно телефонуйте за номером «101»!
Начальник Сокирянського РС УДСНС    
України у Чернівецькій області
підполковник служби ЦЗ                                  Сергій СЕЛЕЗНЬОВ

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора