A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

З Днем рятівника!

Дата: 17.09.2020 07:06
Кількість переглядів: 2242

17 вересня - День працівників служби цивільного захисту - це свято сильних і відважних людей - професіоналів, готових завжди прийти на допомогу тим, хто чекає захисту від розбурханих стихій вогню, води, шквального вітру та інших природних чи техногенних бід. 
Це свято, наше суспільство вшановує героїчну працю рятувальників, їх мужність,силу і витримку, визнаючи нашу професію суспільно-важливою та необхідною.
З почуттям особистої причетності до збереження життя людей та національного багатства України, 17 вересня 2020 року працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області відзначатимуть 24 річницю створення Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Дня рятівника.
     Правовою основою діяльності нашого колективу є Кодекс України «Про цивільний захист» який  визначає правові та організаційні засади у сфері цивільного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного, природного характеру, гарантування державою громадянам конституційного права на захист життя, здоров’я та їх майна, а юридичним особам – права на безпечне функціонування – яке є одним із основних принципів цивільного захисту. 
Підписанням Президентом України Указу «Про день працівників цивільного захисту», у якому зазначено, що враховуючи значний внесок пожежників та аварійно – рятувальних формувань і служб у справі захисту населення та територій від наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, об’єднати в одне свято, день працівників пожежної охорони та день рятівника. Віднині усі українські рятувальники відзначають своє професійне свято 17 вересня.
Тепер гасіння пожеж це не єдиний напрямок роботи служби цивільного захисту, підрозділи ДСНС виїжджають на ліквідацію стихійних лих та аварій, адже такої техніки та обладнання в нашій місцевості не має ні одна служба. Так, особовий склад підрозділу надавав допомогу постраждалим внаслідок дорожньо – транспортних пригод, ліквідації наслідків повені 2008 року та 2010 року. Вже не один керівник чи власник в районі звертався до нас за допомогою при відкачуванні води з підтоплених повінню приміщень та будівель, підвозі води, скидання снігу з дахів будівель та наданні допомоги пожежним обладнанням (драбинами, рукавами, мотузками). Значна роль рятівників у гасінні пожеж. Пожежниками – рятувальниками врятовано значні матеріальні ресурси та людські життя.
Саме тому при виникненні надзвичайних ситуацій в Сокирянському районі та м. Новодністровськ  пожежні підрозділи залучаються одними з перших для ліквідації надзвичайних подій, а саме працівники ДПРЧ-8 м. Сокиряни, ДПРП ДПРЧ-8 м. Новодністровськ та 2 ППП м. Новодністровськ, МПК с. Романківці, с. Гвіздівці, с. Сербичани. с. Ломачинці, с. Селище які душею і серцем вболівають за подальшу долю нашої служби.
Той факт, що в умовах економічної та фінансової нестабільності в державі пожежники – рятувальники продовжують виїжджати на ліквідацію пожеж, аварійних та стихійних лих, рятувати наше майно та людські життя, що є найціннішим у цілому світі, свідчить про глибоке розуміння професійного обов’язку, високу відповідальність за доручену їм справу.
Хочеться подякувати за підтримку та розуміння керівникам силових та контролюючих органів міста та району, а також підприємцям, які допомагають нам в матеріальному плані.
Сьогодні ми висловлюємо глибоку подяку ветеранам пожежної охорони,  які присвятили своє життя справі боротьби з вогнем і сьогодні допомагають нам в розв’язанні щоденних проблем.
У цей святковий день дорогі співробітники прийміть найкращі побажання нових сил та наснаги, міцного здоров’я і щастя, сімейного затишку і благополуччя, мужності, злагоди та нових професійних звершень в ім’я розбудови нашої держави у Вашій нелегкій професії. 
       Нехай на терені мужньої професії Вас не залишає лицарський дух людяності і впевненості у своїх силах і завжди оберігає Вас образ Пресвятої Богородиці Неопалимої купини,  яка є покровителем пожежників та рятувальників та надає допомогу усім, хто потрапив у біду
       Щастя та добра Вам і Вашим сім’ям.    
 
Начальник Сокирянського РС Управління
ДСНС України у Чернівецькій області
Селезньов Сергій Макарович

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора