A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Увага!

Дата: 09.09.2020 23:54
Кількість переглядів: 1476

Щорічно, з приходом осені в містах та селах, на полях та сіножатях, на пагорбах та вздовж доріг рухаються вогняні «фронти», які знищують на своєму шляху все живе. Відтак рятувальники все частіше залучаються до ліквідації пожеж в екосистемах по всій території Сокирянському району.
Внаслідок необережного поводження з вогнем, звичайної людської халатності й необачності, пустощів дітей з вогнем на відкритих територіях, господарських угіддях, уздовж транспортних магістралей і навіть практично у центрі населених пунктів горить суха рослинність. Кількість таких пожеж не зменшується. Невинне на перший погляд спалювання сухої рослинності та сміття на приватній земельній ділянці можуть призвести до масштабних пожеж, загрожувати знищенням житлових будівель та життю людей. При спалюванні трави на присадибних територіях або стерні на фермерських полях виникає загроза перекидання вогню на природні ділянки, що веде, в свою чергу до знищення диких рослин та тварин. Виникає загроза лісових пожеж. Якщо пожежі виникають на місцевості через яку проходять високовольтні лінії електропередач, постає нова загроза. Дим і вогонь є напівпровідниками і за відповідних умов здатні стати причиною закорочення ЛЕП.
Ліквідація таких пожеж відрізняється від інших тривалістю та потенційною можливістю збільшення масштабів. Для їх гасіння потрібно залучати значну кількість рятувальних сил, пального і спецтехніки на тривалий термін. Адже на відкритій території в безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися зі швидкістю до 4-х кілометрів на годину, а у вітряну – до 30-ти. Висота полум’я сягає двох метрів, а при сильному вітрі з різкими змінами напрямку та швидкості, розмір таких пожеж протягом 15-30 хвилин збільшується в 2-3 рази. 
Громадяни, дотримуйтесь правил пожежної безпеки, відмовтесь від спалювання сміття й рослинних залишків! 
 
Начальник Сокирянського РС УДСНС    
України у Чернівецькій області
підполковник служби ЦЗ       
                     
Сергій СЕЛЕЗНЬОВ

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора