A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Рятувальники попереджають!

Дата: 21.08.2020 07:35
Кількість переглядів: 1472

Рятувальники Сокирянського РС Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до мешканців і гостей міста Сокиряни та Сокирянського району з застереженням дбати про власну безпеку під час відзначення Дня державного прапора та Дня Незалежності України. Пам’ятайте, небезпека може виникнути на кожному кроці!
В цей святковий день люди масово збираються на відпочинок в лісі чи на водоймі або в парку, щоб відзначити цю подію. В такі святкові дні,нажаль, часто трапляються пожежі та надзвичайні ситуації. Сокирянський РС У ДСНС України у Чернівецькій області вкотре нагадує, правила поведінки на воді та в лісі (парку). 
Якщо ви вирішили провести свій відпочинок на воді слід дотримуватись певних правил:
- купатися слід у спеціально обладнаних місцях.
- не відпливайте далеко від берега, не запливайте за попереджувальні знаки. Входьте у воду обережно, повільно.
- не входьте у воду в стані алкогольного сп’яніння. Алкоголь блокує нормальну діяльність головного мозку.
- у воді слід знаходитися не більше 10-15 хвилин. При переохолодженні тіла можуть виникнути судоми.
- не можна підпливати під тих, хто купається, «топити», подавати неправдиві сигнали про допомогу та ін.
- не залишайте без нагляду дітей.
- перед купанням в незнайомих місцях обстежуйте дно. Небезпечно стрибати або пірнати у воду в невідомому місці — можна ударитися головою об дно, корч і тому подібне.
Якщо ви вирішили провести свій відпочинок на природі: 
Аби не зашкодити довкіллю, дотримуйтеся нескладних правил пожежної безпеки. Вибираючись на пікнік до лісу, розкладайте багаття лише на спеціально відведених ділянках, не застосовуючи при цьому легкозаймистих речовин. Не викидайте на землю непогашені сірники чи недопалки, а також не відходьте далеко від вогнища. Перед поверненням додому обов’язково залийте вогонь водою або засипте землею.
Якщо ви побачили підозрілий предмет, що може виявитись вибухонебезпечним:
При виявлені «безгоспних» речей, не можна чіпати їх, як би привабливо вони не виглядали. Варто пам’ятати: зовнішній вигляд предмета може приховувати його справжнє призначення. Не чиніть самостійно по відношенню до нього ніяких дій та якнайшвидше повідомте фахівців за номером «101» або «102». До їх прибуття постарайтеся зробити все можливе, щоб люди відійшли від місця знахідки на безпечну відстань.
Рятувальники Сокирянського РС вітають всіх громадян з Днем Незалежності України: «Здоров'я Вам, щастя, миру та злагоди. Нехай надзвичайні ситуації оминають Вас та ваші домівки. Радісних, веселих, а головне – безпечних Вам свят»!
Начальник Сокирянського РС УДСНС    
України у Чернівецькій області 
 Сергій СЕЛЕЗНЬОВ

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора