A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

За час карантину у службі зайнятості зареєструвалися 7433 особи, знайшли роботу – 2484

Дата: 18.08.2020 14:09
Кількість переглядів: 1547

Фото без опису
З початку дії карантину (з 12 березня 2020 року)  у Чернівецькій області служба зайнятості надавала комплекс соціальних послуг незайнятому населенню у дистанційному режимі. За цей час зареєструвалися  безробітними  7433 особи (порівняно з минулим роком збільшення відбулося на 78%), а знайшли роботу – 2484 (на 50% менше ніж за аналогічний період минулого року). Станом на 17 серпня на обліку перебуває 9943 безробітних.
- На час карантину служба зайнятості виступила тим соціальним майданчиком, де послуги надавалися як підприємцям, так людям, які втратили роботу або ж повернулися із-за кордону. Процедура реєстрації спрощена до мінімуму, достатньо лише надіслати на електронну пошту або залишити у скриньці дві заяви, а статус безробітного та допомога по безробіттю призначатиметься з першого дня реєстрації, - зазначає заступниця директора Чернівецького обласного цен6тру зайнятості Жанна Труфіна.
За час карантину суттєво зменшилася кількість вакансій, на окремі з них,  припинився набір працівників до закінчення дії карантину. За цей час зареєстровано 2619 вакансій (зменшення відбулося на 56% порівняно з минулим роком). Проте прийом працівників на роботу не припинили комунальні підприємства, заклади охорони здоров’я, була потреба у продавцях продовольчих товарів, водіях, швачках на підприємствах легкої промисловості, які переорієнтувалися на пошиття захисних костюмів та масок.
 
 

Сектор інформаційної роботи

Чернівецького обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора