A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Привітання сільського голови із Днем пам’яті та примирення і 75 - річницею Перемоги над нацизмом у Європі

Дата: 08.05.2020 15:41
Кількість переглядів: 1602

Шановні односельчани, учасники війни, 
воїни-інтернаціоналісти, учасники антитерористичної операції!
 
8 і 9 травня ми, разом із мільйонами людей по всьому світі, відзначаємо День пам’яті і примирення та 75 річницю Перемоги над нацизмом у Європі.
В ці дні весь цивілізований світ відзначає цю радісну подію, адже Друга світова війна пройшла чорним смерчем майже по всіх континентах планети, несучи за собою смерть та горе. Проте, в ці страшні воєнні роки лихоліття мабуть найбільшої біди зазнала наша Українська земля.
У боротьбі з нацизмом українці стали до зброї в лавах Радянської Армії, в загонах Української Повстанської Армії, у збройних силах країн Антигітлерівської коаліції.
В цей день - День пам’яті та примирення ми мусимо відкинути всі суперечності, які протягом багатьох років роз’єднували наше суспільство, маємо подивитись об’єктивно на перебіг історичних подій та усвідомити, що попри різні політичні погляди, учасників тих буремних років об’єднувала одна мета – визволення рідної землі від ворога.  
І цієї мети було досягнуто завдяки героїзму та мужності бійців та командирів радянських збройних сил, учасників партизанського та національно-визвольного рухів, а також трудівників тилу.
Минуле України - це суцільна боротьба нації за створення власної держави. Тому сьогодні, у цей нелегкий для нашої країни час, ми повинні пам’ятати помилки минулого, щоб не повторювати їх у майбутньому.
На превеликий жаль, цю знаменну дату ми зустрічаємо сьогодні зі зброєю в руках. Нинішні захисники України з честю продовжують героїчні традиції фронтовиків. Військовослужбовці Збройних Сил України – учасники антитерористичної операції пліч-о-пліч з бійцями Національної гвардії, Державної прикордонної служби, представниками інших силових структур самовіддано виконують конституційний обов’язок, проявляють мужність і героїзм, демонструють високий професіоналізм, патріотизм та відданість Україні, відстоюючи її незалежність та територіальну цілісність в умовах терористичної загрози на сході країни.
І сьогодні, у 75 річницю Перемоги над нацизмом, саме від цих героїчних людей - військовослужбовців за контрактом, бійців, призваних під час мобілізації, залежить доля та майбутнє нашої країни.
Ми схиляємо голови перед світлою пам'яттю героїв, які захистили нас в 20-му сторіччі, добровольців та бійців Збройних Сил України, які загинули на Східному кордоні вже у наш час, всіх, хто загинув у боротьбі з ненависним ворогом, захищаючи рідну землю. Віддаємо глибоку шану кожному, хто боровся за Вільну та Соборну Україну.
Шановні ветерани, дорогі – учасники АТО та ООС! Доземний уклін і безмежна вдячність Вам! Бажаю всім Вам і Вашим родинам мирного неба над головою, злагоди та благополуччя Вам, Вашим рідним та близьким. У ці складні часи ми як ніколи маємо згуртуватися навколо високої мети – жити в незалежній, єдиній, квітучій Україні. І хай незламний дух Великої Перемоги надає нам сил і наснаги!
 
Сільський голова Валерій Романенко

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора