A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Регулятор встановив мінімальну плату за розподіл: для кого вона діятиме?

Дата: 11.03.2020 15:49
Кількість переглядів: 779

Фото без опису

 
НКРЕКП затвердило мінімальний розмір плати за доставку. Рішення торкнеться нових споживачів, домогосподарств, які споживають газ менше дев’яти місяців і які не користувались газом. Розмір мінімального платежу в Чернівецькій області становитиме від 4 грн до 33 грн на місяць. Він діятиме з 1 січня 2020 року.
 
06 березня Регулятор схвалив постанову, яке передбачає мінімальну плату для  наступних категорій споживачів:
- нові споживачі та/або домогосподарства, що мають період споживання природного газу менший ніж дев'ять місяців;
- домогосподарства, які тривалий час не користувались газом, в тому числі яким припинено розподіл газу шляхом опломбування, але вони не від’єднані від системи газопостачання і не подали заяву на розірвання договору на розподіл.
 
Розмір мінімальної плати, в залежності від наявності газового обладнання.
 
Домогосподарство з газовою плитою
39 куб. м*тариф/12 = 4,10 грн
Домогосподарство з плитою та газовою колонкою
126 куб. м*тариф /12 = 13,23 грн
Домогосподарство з автономним опаленням
314 куб. м*тариф/12 =32,97 грн
 
*Згідно з рішенням держрегулятора з 1 січня 2020 року до 30 червня 2020 року включно для «Чернівцігазу» встановлено тариф в розмірі 1,26 грн за 1 куб. м на місяць (з урахуванням ПДВ). З 1 липня 2020 року — у розмірі 1,62 грн за 1 куб. м на місяць (з урахуванням ПДВ).
 
Оновлені рахунки споживачі отримають в квітні 2020 року. Тим, хто вже сплатив по квитанціях в січні та лютому, буде здійснено перерахунок. Кошти залишаться на особових рахунках споживачів. Для цього не потрібно писати окремих заяв та звертатись до контакт-центру.
 
Для розрахунку мінімальної плати за доставку для домогосподарств НКРЕКП використало діючі норми споживання газу. Вони розраховані на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 27 лютого 2019 № 143 «Питання споживання природного газу».
 
Розмір мінімальної плати для домогосподарств, які використовують газ комплексно, розрахована з середньомісячного обсягу споживання у міжопалювальний період. Раніше для цієї категорії споживачів вартість плати за доставку газу розраховувалась на квадратуру помешкання або будинку. 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора