A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Головне управління ДПС у Чернівецькій області повідомляє

Дата: 20.01.2020 19:38
Кількість переглядів: 592

На сайті ДПС України розміщена інформація про нормативну грошову оцінку земель (за даними офіційного вебсайту Держгеокадастру)

Головне управління ДПС у Чернівецькій області звертає увагу, що на офіційному вебпорталі ДПС України у рубриці «Довідники» за посиланням https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/dovidniki-/325490.html розміщено інформацію про нормативну грошову оцінку земель, зокрема:

Інформацію про нормативну грошову оцінку земель населених пунктів, 01.07.2017;

Інформацію про нормативну грошову оцінку земель сільськогосподарського призначення, 01.01.2018;

Інформацію про нормативну грошову оцінку земель населених пунктів, 01.10.2018;

Інформацію про нормативну грошову оцінку земель населених пунктів, 01.01.2019;

Інформацію про нормативну грошову оцінку сільськогосподарських земель, 01.01.2020.

Єдиний податок та ЄСВ необхідно сплатити на нові рахунки

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області звертають увагу бізнес- спільноти, що сплачувати авансові внески з єдиного податку фізичними особами – підприємцями, що обрали спрощену систему оподаткування І та ІІ груп та єдиний внесок на загальнообов’язкове страхування, що нарахований за ІV кв. фізичними особами – підприємцями, у тому числі тими, які обрали спрощену систему оподаткування, особами, які провадять незалежну професійну діяльність та членами фермерських господарств необхідно на нові рахунки.

Рахунки для зарахування ЄСВ з 03 січня 2020 року: https://cv.tax.gov.ua/okremi-storinki/arhiv/401279.html

Бюджетні рахунки для зарахування надходжень до місцевих бюджетів з 03 січня 2020 року: https://cv.tax.gov.ua/okremi-storinki/arhiv/402528.html

 

ДПС Буковини: спрощено умови ліцензування для суб’єктів господарювання, які здійснюють зберігання пального для власних потреб чи його переробку

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області наголошують, 28.12.2019 р. у газеті «Голос України» опубліковано Закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України (щодо покращення адміністрування акцизного податку)" від 18.12.2019 р. № 391-IX.

Слід знати, запроваджені ним зміни до ПКУ і Закону № 481 діють уже з 29 грудня 2019 року.

Відтак, зміни внесені ЗУ №391 до Податкового кодексу України зокрема передбачають: суб'єкти господарювання, які здійснюють роздрібну, оптову торгівлю пальним або зберігання пального виключно у споживчій тарі до 5 літрів, ліцензію на роздрібну або оптову торгівлю пальним або ліцензію на зберігання пального не отримують.

Також серед нововведень – суб’єкти господарювання, які здійснюють зберігання пального, яке не реалізовується іншим особам і використовується виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки, копії документів, передбачених ст.15 Закону №481, до державної податкової служби для отримання ліцензії не подають. Такі суб’єкти господарювання у заяві зазначають про використання пального для потреб власного споживання чи переробки, загальну місткість резервуарів (ємностей в літрах), які використовуються для зберігання пального та їх фактичне місце розташування (ємностей).

Крім того, серед інших новацій Законом передбачено наступне https://cv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/404346.html

 

ДПС Буковини: режим офлайн для програмних РРО

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області  роз’яснюють, Законом України від 20.09.2019 р. № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» для програмних РРО передбачено можливість застосування режиму офлайн.

Слід знати, режим офлайн — це режим, що застосовується на період втрати зв’язку між програмним РРО та фіскальним сервером контролюючого органу.

На період відсутності зв'язку між програмним РРО та фіскальним сервером контролюючого органу проведення розрахункових операцій здійснюється в режимі офлайн, що може тривати не більше 36 год, із створенням електронних розрахункових документів, яким присвоюються фіскальні номери з діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером контролюючого органу.

Використовувати такі фіскальні номери суб'єкт господарювання зможе не більше 168 год протягом календарного місяця.

У податковому відомстві Буковини наголошують, без зарезервованих фіскальних номерів із цього діапазону використовувати програмний РРО офлайн не можна.

Протягом години після встановлення зв'язку програмного РРО із фіскальним сервером здійснюється передання копій, створених програмним РРО розрахункових документів з присвоєними їм у режимі офлайн фіскальними номерами, до фіскального сервера контролюючого органу. Такі розрахункові документи мають бути передані до моменту передачі електронного фіскального звіту, електронного фіскального звітного чека за день, коли було сформовано такі розрахункові документи.

Зазначені розрахункові документи мають зберігатися програмним РРО до моменту отримання від контролюючого органу підтвердження про доставку розрахункових документів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора