A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Планують утворити три райони у складі Чернівецької області

Дата: 08.08.2019 12:30
Кількість переглядів: 686

Фото без опису

Згідно з адміністративно-територіальною реформою планують утворити три райони у складі Чернівецької області: Західний, Східний і Центральний.

 

Так, до складу Вижницького району можуть увійти межі нинішніх Вижницького, Путильського і Сторожинецького районів. Чернівецький район планується сформувати із теперішніх Герцаївського, Глибоцького, Заставнівського, Кіцманського районів та міста Чернівців. Водночас Хотинський район незабаром може містити межі Новоселицького, Кельменецького, Сокирянського, Хотинського районів та міста Новодністровська.

 

Після поділу на 3 райони замість губернатора буде префект, якого буде призначати уряд. Проте районі та обласні ради залишаться, тому буковинці на місцевих виборах обиратимуть голову ОТГ, депутатів до громади, районної та обласної рад.

 

Суперечки щодо розташування районного центру — надумана проблема. Адже всі соціальні послуги будуть знаходитися у поселеннях. Район буде слідкувати тільки за законністю рішення громади.

Суть перетворень, що пропонує реформа децентралізації: органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування нарешті почнуть займатися властивими для них справами. Й люди отримають можливість творити (через вибори) органи місцевого самоврядування у громаді, районі та області.

 

Реформа дасть нам можливість поліпшити життя у своїй громаді й в країні в цілому. Тому можна сказати, що саме ця реформа є «реформою нашого самоврятування». Зможемо самі господарювати на власній землі без перешкод. Та й жити нарешті демократично, й бути не радянськими, а українськими європейськими громадянами.

 

Джерело: https://acc.cv.ua/news/chernivtsi/poselennya-gromada-prefekta-yak-zminitisya-pri-podili-na-tri-rayoni-47259?fbclid=IwAR3XNLrz9tmzriD1e8ERaOILD6hmX5Bxdydj-p0RRQOP4-Clqnxt1UvttWw. Сайт http://acc.cv.ua/

Підготовлено у межах грантового проекту "Різні громади – спільні рішення для економічного зростання", що фінансується Європейським союзом та реалізується в рамках ініціативи "Мери за економічне зростання".


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора