A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Незабаром відбудеться відкриття Центру надання адміністративних послуг

Дата: 19.06.2019 12:45
Кількість переглядів: 816

Фото без опису

Шановні жителі громади!

Незабаром відбудеться відкриття Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) в нашій об’єднаній територіальній громаді. Відтепер майже 6 тисяч мешканців громади матимуть доступ до широкого спектру якісних адміністративних послуг, включно з найнеобхіднішими: реєстрація місця проживання, реєстрація майна, реєстрація фізичних та юридичних осіб, отримання витягів ДЗК, здійснення нотаріальних дій у віддалених населених пунктах, де відсутні нотаріуси.

Центр надання адміністративних послуг створено в рамках участі Вашковецької сільської ради в програмі «U-LEAD з Європою: програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку», що фінансується Європейським Союзом та компанією NIRAS Sweden AB на замовлення Шведського агентства міжнародного розвитку (Sida) та за кошти місцевого бюджету. Всього на роботи з підготовки приміщення та його ремонту було виділено 174 531 тис. грн. Приміщення облаштовано так, аби воно стало зручним для кожного мешканця населених пунктів громади, в тому числі для людей з обмеженими фізичними можливостями. За кошти програми буде закуплено меблі, необхідне обладнання та оплачено навчання адміністраторів Центру.

Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) знаходиться в селі Вашківці, вул.. М. Грушевського, 22 на І поверсі сільської ради.

На першому етапі роботи в ЦНАПі надаватиметься близько 25 видів адміністративних послуг.

У новоствореному Центрі працюватиме 6 співробітників (керівник ЦНАПу, 4 адміністратори та створено одне віддалене робоче місце у селі Шишківці). Наразі оголошено конкурс на зайняття вакантної посади керівника ЦНАПу. Ключовими вимогами до адміністратора ЦНАПу є вища юридична освіта, стаж роботи за фахом не менше 3 – х років, розуміння специфіки роботи ЦНАПу, а також належні комунікаційні навички.

Послуги, які надаватимуть у ЦНАПі:

реєстрація/зняття з реєстрації громадян: зняття з реєстрації місця проживання особи, видача довідки про реєстрацію місця проживання особи, реєстрація місця перебування особи, зняття з реєстрації місця перебування особи, видача довідки про реєстрацію місця перебування особи чи неповнолітніх в будинку, про склад сім’ї для призначення державної соціальної допомоги та житлової субсидії тощо;

земельні питання  - видача довідки про наявність та розмір земельної частки (паю) тощо;

соціальні послуги: видача довідки на пільги громадянам, підготовка клопотання про присвоєння почесного звання "Мати – героїня", про надання допомоги на поховання тощо;

нотаріальні послуги у населених пунктах, де немає нотаріусів: посвідчення заповіту, видача дубліката, посвідченого органом місцевого самоврядування, засвідчення вірності копії (фотокопії) документа і виписки з нього, засвідчення справжності підпису на документі тощо;

питання місцевого значення: видача довідок про ведення особистого підсобного господарства, про склад сім'ї для отримання житлово-комунальних послуг, про місце проживання тощо.

Валерій Романенко,  сільський голова: «Відкриття ЦНАПу позитивно вплине на якість надання адміністративних послуг. Люди відчують на собі, як зручно та комфортно отримувати необхідні послуги не стоячи в довгих чергах, не потрібно буде ходити кабінетами різних установ, витрачаючи час на те, щоб отримати будь-яку довідку чи копію документу».

 

Центр економічного зростання громади

 

Підготовлено у межах грантового проекту "Різні громади – спільні рішення для економічного зростання", що фінансується Європейським союзом спільно з Вашковецькою сільською радою та реалізується в рамках ініціативи "Мери за економічне зростання".


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора