A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Місцеві бюджети Буковини додатково отримали 111 млн. грн. податків

Дата: 17.05.2019 09:52
Кількість переглядів: 691

Про це повідомили у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області та зазначають, що за чотири місяці нинішнього року до місцевих бюджетів надійшло 964,7 млн. грн. Планові показники затверджені органами самоврядування виконано на 113,0 відсотків, у розпорядження місцевих громад краю додатково надійшло 111 млн. грн. Крім того темп росту надходжень до січня - квітня 2018 року склав 122,1 відсотки, що у грошовому виразі становить понад 174,4 млн. грн.

Місцеві бюджети це визначальна ланка місцевих фінансів що сформовані для виконання повноважень органів місцевого самоврядування. Серед основних джерел, які їх наповнюють залишаються податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, плата за землю та акцизний податок.

Так, надходження з податку на доходи фізичних осіб склали 624,2 млн. грн., що на 61,2 млн. грн. більше, доведеного завдання. Наступним за рівнем надходжень став єдиний податок. Сплату єдиного податку представники малого бізнесу забезпечили в розмірі 158,6 млн. грн., понад планові завдання місцеві бюджети отримали 30 млн. грн. Земельного податку та орендної плати за землю до місцевих бюджетів додатково надійшло 12,0 млн. грн., територіальні громади отримали 102,3 млн. грн.

Також суттєво наповнює місцеві бюджети акцизний збір з роздрібного продажу підакцизних товарів - 34,9 млн. грн.

Крім того місцеві бюджети від бізнесменів Буковини отримали податку на прибуток – 10,3 млн. грн., за користування лісом, надрами й водою – 10,0 млн. грн., за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами місцеві бюджети отримали 0,9 млн. грн.

 

Головне управління ДФС у Чернівецькій області

 

  Підготовлено в межах проекту, що фінансується ЄС «Різні громади – спільні рішення для економічного зростання»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора