Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

1939 – 1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо.

Дата: 09.05.2019 15:02
Кількість переглядів: 686

Фото без опису

   Кожного року в ці травневі дні ми з сумом згадуємо, яким страшним лихом для українців були події Другої світової війни, яка стала найбільш кривавою в історії людства.

  Війна розпочалася 01 вересня 1939 року із вторгнення військ нацистської Німеччини до Польщі, а завершилася 02 вересня 1945 року беззастережною капітуляцією Японії.

  У війні взяли участь 80% людства, бойові дії велися у 2/3 існуючих на той момент держав. До армій ворогуючих сторін було залучено понад 110 мільйонів солдат, загальні втрати військових та цивільного населення склали за різними підрахунками від 50 до 85 мільйонів осіб.

  Для України Друга світова війна стала національною трагедією, під час якої українці, позбавлені власної державності, змушені були воювати за чужі інтереси.  Фактично за Україну воювали дві тоталітарні системи, що однаково не рахувалися з ціною людського життя.

   Сьогодні День пам’яті та примирення і День перемоги символізують не тріумф переможців над переможеними, а є нагадуванням про страшну катастрофу і застереженням майбутнім поколінням, що розв’язувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами та агресією не можна.

  08 травня, у Вашковецькій та Шишковецькій загальноосвітніх навчальних закладах І-ІІІ ступенів відбулися заходи присвячені Дню памяті та примирення під гаслом «1939 – 1945. Памятаємо. Перемагаємо».

Фото без опису

Фото без опису

  У них, окрім учнів шкіл, взяли участь військовослужбовці, учасники Антитерористичної Операції та Операції Обєднаних Сил, Вашковецький сільський голова Романенко В.В., в.о. старости Рубан С.В., голова ветеранської організації с.Шишківці Кукурузяк І.В.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису    Школярі співали патріотичних пісень, декламували вірші, висловлювали свою подяку та пошану героям Другої Світової війни.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

 

   На заходах у відповідності до указу Президента України, учасникам Антитерористичної Операції Вашковецький сільський голова Романенко В.В. вручив відзнаку Президента України «За участь у Антитерористичній операції» та нагрудні памятні знаки.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

Центр економічного зростання громади

 

Підготовлено в межах проекту, що фінансується ЄС «Різні громади – спільні рішення для економічного зростання»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора