A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Терміни сплати ЄСВ: запитували – відповідаємо

Дата: 24.04.2019 16:47
Кількість переглядів: 766

Порядок нарахування та сплати єдиного соціального внеску регламентується Законом України «Про збір та облік єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (із змінами та доповненнями). На його виконання розроблено та затверджено наказом Міністерства фінансів України від 20.04.2015року №449 Інструкцію.

Даними документами керуємось при визначенні термінів сплати ЄСВ.

Роботодавці слачують ЄСВ у день отримання зарплати або виплати іншого доходу, грошового забезпечення, y тoму числі в безготівковій, натуральній формі. Якщо ж вони всe щe не виплачені, то сплата ЄСВ у будь-якому випадку має бути проведена не пізніше 20 числa наступного місяця.

Фізичні особи – підприємці, у т.ч. і ті, які обрали спрощену систему оподаткування, сплачують внесок зa кожний квартал до 20 чиcлa наступного місяця.
 

Відповідно п. 11 розділу ІУ цієї інструкції у  разі якщо останній день строків сплати єдиного внеску, зазначених в цій Інструкції, припадає на вихідний, святковий або неробочий день, останнім днем таких строків сплати єдиного внеску вважається перший робочий день, що настає за вихідним, святковим або неробочим днем.

При цьому варто пам’ятати, що згідно з трудовим законодавством, якщо встановлений термін виплати авансу або частини зарплати, що залишилася, випадає на вихідний або святковий день, то виплатити працівникам належні суми  потрібно в попередній робочий дeнь і, відповідно, сплатити на них соціальний внесок.

Днем сплати єдиного внеску вважається:

1) у разі перерахування сум єдиного внеску з рахунку платника на відповідні рахунки органу доходів і зборів - день списання банком або центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, суми платежу з рахунку платника незалежно від часу її зарахування на рахунок органу доходів і зборів;

2) у разі сплати єдиного внеску готівкою - день прийняття до виконання банком або іншою установою - членом платіжної системи документа на переказ готівки разом із сумою коштів у готівковій формі;

3) у разі сплати єдиного внеску в іноземній валюті - день надходження коштів на відповідні рахунки органів доходів і зборів, відкриті в центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів.

Підготовлено в межах проекту, що фінансується ЄС «Різні громади – спільні рішення для економічного зростання»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора