A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вашковецька сільська територіальна громада
Чернівецька область, Дністровський район

Відбувся публічний звіт Вашковецького сільського голови

Дата: 29.03.2019 09:51
Кількість переглядів: 1062

      27.03.2019 року у приміщенні актового залу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с.Вашківці відбувся звіт Вашковецького сільського голови Романенка В.В. «Про діяльність сільського голови та очолюваного виконавчого комітету Вашковецької сільської ради за період роботи з січня по грудень 2018 року перед територіальними громадами с.Вашківці та Нова Слобода», у якому взяв участь народний депутат України Бурбак Максим Юрійович.

    Сільський голова прозвітував перед односельчанами про роботу депутатського корпусу Вашковецької сільської ради, виконавчого комітету та апарату сільської ради за 2018 рік. Очільник громади детально ознайомив присутніх з нормотворчою роботою ради, прийнятими розпорядчими документами, методикою наповнення місцевого бюджету та обсягами проведених робіт на об’єктах комунальної власності сільської ради, а також з виконанням заходів Програми соціально-економічного розвитку Вашковецької сільської об’єднаної територіальної громади у 2018 році.

Фото без опису

      Присутні односельчани мали змогу ознайомитись з результатами реалізації проектів, які були реалізовані у 2018 році за рахунок коштів субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад, субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Фото без опису

      Окремо сільський голова зупинився на питаннях залучення інвестицій у соціально-економічний розвиток населених пунктів та повідомив про участь громади у грантовому проекті «Різні громади - спільні рішення для економічного зростання», що фінансується Європейським Союзом в рамках ініціативи «Мери за економічне зростання», проекті Програми «U-LEAD з  Європою: програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку», що фінансується Європейським Союзом та компанією NIRAS Sweden AB на замовлення Шведського агентства міжнародного розвитку  (Sida), а також про участь Вашковецької сільської ради у проекті «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» та заходу «Удосконалення адміністрування виплат і послуг», що фінансується Світовим Банком та Міністерством соціальної політики України з метою оснащення комп’ютерним обладнанням об’єднаних територіальних громад.

      Сільський голова Романенко В.В. також акцентував увагу присутніх односельчан на актуальних проблемних питаннях розвитку громади та зауважив що: « - життя щоденно підкидає безліч завдань і проблем, котрі доводиться всупереч планам, вирішувати «на ходу». Проблем є, звичайно, значно більше, можливо не все у звіті сказано, але я вважаю, що за звітний період сільська громада впоралася із тими завданнями, які стояли перед нею у 2018 році. Звичайно, не все так гладко, як би хотілося, у нас є велика кількість невирішених питань і проблем, прорахунки і недоліки у роботі. Ми всі, і я особисто, знаємо про них і в міру можливостей стараємось вирішити і виправити їх. Єдине, чого хотілося б від громади – це взаєморозуміння, бажання працювати і підтримки з боку мешканців населених пунктів».

      Слово для виступу було надано і народному депутату України Бурбаку М.Ю., який прозвітував перед присутніми про свою діяльність та результати співпраці з Вашковецькою об’єднаною територіальною громадою. Зокрема він зазначив, що за підтримки коаліційного Уряду вдалося залучити 1,5 млн. гривень на капітальний ремонт будівлі ІІ корпусу ДНЗ «Веселі каруселі» у с.Вашківці, 450 тис. гривень на ремонт атлетичного залу ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Вашківці, а також анонсував цьогорічне заплановане виділення 1 млн. гривень для ремонту Будинку культури у селі Шишківці.

Фото без описуФото без опису

      На завершення заходу Вашковецький сільський голова Романенко В.В. сказав: «У сьогоднішньому звіті охоплено лише ту основну роботу, яка проведена впродовж року сільською радою, депутатським корпусом, сільським головою, членами виконавчого комітету та спеціалістами сільської ради.

      У своїй роботі я опирався на допомогу колективу апарату сільської ради, виконавчого комітету, депутатів сільської ради, приватних підприємців, громадськості сіл. Усвідомлюю, що позитивні зрушення яких вдалося досягти - це наші спільні здобутки, спільні у нас і орієнтири на майбутнє. Разом з тим є чимало нерозв’язаних проблем, які належить вирішити. Переконаний, що завдяки цілеспрямованій співпраці, наявності виважених підходів до розв’язання стратегічних питань розвитку населених пунктів сільської ради у співпраці з громадою ми зможемо досягти ще кращих результатів.

      Маю тверде переконання, що тільки разом з депутатами, членами виконкому, з допомогою жителів нашої сільської громади ми зможемо зробити все для того, щоб виконати поставлені перед собою завдання. Об’єднання громад – це шлях до сильної, успішної країни, до впевненого майбутнього для себе та своїх нащадків! ».

Фото без опису

 

Завантажити повну версію


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора